Ηράκλειο: «Δεν συνήλθε ποτέ» η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, λέει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Βενιζέλειο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας, η οποία πέθανε ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στην Κρήτη.

Το κορίτσι έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή από τις 10 Δεκεμβρίου, όμως κατέληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (7/1) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο, όπου νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς, οι προσευχές των δικών της ανθρώπων δεν εισακούστηκαν.

Πριν από μερικές ημέρες, η 17χρονη είχε διαγνωστεί ως εγκεφαλικά νεκρή. Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει και τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, που έζησαν τα δραματικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης, Ανέστης Κιούλπαλης, η μαθήτρια, δυστυχώς, δεν συνήλθε ποτέ. Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε: «Δεν μπορείς να “καταπιείς” θανάτους νεαρών παιδιών. Είναι τραγικό αλλά δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά. Το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό ήδη και διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της την Πρωτοχρονιά, και περιμέναμε να οδηγηθεί και φυσικά στον θάνατο, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ. Δεν συνήλθε ποτέ το παιδί».

«Ολοκληρώσαμε όλα όσα έπρεπε, περιμέναμε να υποχωρήσει το εγκεφαλικό οίδημα για να κόψουμε τα κατασταλτικά και να δούμε την νευρολογική κατάσταση του παιδιού, η οποία επιβεβαίωσε τους αρχικούς μας φόβους, δηλαδή ότι ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό το παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Κιούλπαλης.

Το χρονικό και οι μαρτυρίες

Η 17χρονη μαθήτρια είχε υποστεί ανακοπή ύστερα από αλλεργικό σοκ που υπέστη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου του 2023. Η άτυχη μαθήτρια πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό και όπως έχουν αναφέρει συμμαθητές της, την είδαν να αλείφει βούτυρο σε μια φέτα ψωμί.

Η 17χρονη, που γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά, κατάλαβε λίγο αργότερα ότι έχει υποστεί αλλεργικό σοκ και άρχισε να τρέχει προς το δωμάτιό της, για να κάνει την ένεση που είχε φέρει από την Αθήνα.

Ύστερα από λίγα λεπτά, εκπαιδευτικός που συνειδητοποίησε την απουσία της 17χρονης αποφάσισε να ανέβει στο δωμάτιο. Μπήκε μέσα και βρήκε την ανήλικη αναίσθητη. Είχε υποστεί ανακοπή 5 με 7 λεπτά νωρίτερα.

«Το ΕΚΑΒ ήρθε πάρα πολύ γρήγορα, δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στην μεταφορά του παιδιού. Έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν και με το παραπάνω. Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν αμέσως, το ΕΚΑΒ ήρθε αμέσως. Οι γιατροί ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ θετικά», δήλωσαν στο Mega οι καθηγητές της 17χρονης.

Η 17χρονη είχε προλάβει να κάνει την ένεση, αλλά δυστυχώς ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε. Στο ξενοδοχείο επικράτησε πανικός. Ασθενοφόρο έφτασε ταχύτατα και η 17χρονη μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την άτυχη μαθήτρια και ύστερα από 10 λεπτά τα κατάφεραν. Διαπίστωσαν, όμως, οίδημα στον εγκέφαλο της μαθήτριας, που εξαρχής δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι γιατροί πιθανολογούν πως το αλλεργικό σοκ στον οργανισμό της ανήλικης προκλήθηκε είτε από κάποιο τρόφιμο, όπως το βούτυρο που ανέφεραν συμμαθητές της, είτε από καφέ που περιείχε γάλα.

Οι γονείς της 17χρονης ειδοποιήθηκαν άμεσα και ταξίδεψαν αυθημερόν από την Αθήνα στο Ηράκλειο. Έπειτα από 15 ημέρες, οι γιατροί άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, αλλά η κατάσταση της 17χρονης επιδεινώθηκε. Διαπιστώθηκε πως το κορίτσι ήταν εγκεφαλικά νεκρό και το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή, στην εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ