Ιωνικές Γιορτές: Οι “Πέρσες του Αισχύλου” απόψε στη Νέα Σμύρνη

“Ιωνικές Γιορτές”: Οι “Πέρσες του Αισχύλου” απόψε στη Νέα Σμύρνη

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης δίνει και φέτος, το καθιερωμένο του ετήσιο ραντεβού με τους πολίτες.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, οι μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές, ποιοτικές μουσικές παραστάσεις, αλλά και νέες μορφές των εικαστικών τεχνών, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του φετινού προγράμματος, που φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει, αλλά και να επιμορφώσει τους επισκέπτες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζαντουριάν, “Το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξούμε να αποτελέσει, για ακόμη μία χρονιά, μια συνέχεια περαιτέρω αναβάθμισης του θεσμού, ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού. Γι’ αυτό το λόγο εντάσσουμε πλήθος άλλων δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, συνδυάζοντας διάφορες μορφές έκφρασης τέχνης, με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα και τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ”. 

 

Σήμερα Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου:

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου είναι η πρώτη από τις σωζόμενες τραγωδίες που πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Ενώ πρόκειται για έναν έμμεσο ύμνο του ελληνικού πνεύματος, το θέμα είναι ιδωμένο με μοναδικό τρόπο από την πλευρά των ηττημένων. Σε ολόκληρη την τραγωδία δεν ακούγεται ούτε ένα ελληνικό όνομα. Οι «Πέρσες» αποτελούν μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά με συναρπαστικό τρόπο το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟYΝ

Γιάννης Φέρτης (Δαρείος), Άκης Σακελλαρίου ( Άτοσσα), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγγελιοφόρος), Γιώργος Κολοβός (Ξέρξης).

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Πάνος Μουλλάς 

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη 

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας 

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ 

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Χορογραφία: Κώστας Γεράρδος 

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος 

Δραματουργική ανάλυση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος 

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιάννης Παρασκευόπουλος 

Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

Πηγή: markos.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ