Ημαθία: «Θεωρήσαμε ότι είναι κάτι απλό, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε» – Συντετριμμένος ο πατέρας του 7χρονου

«Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε» λέει συγκλονισμένος ο πατέρας του 7χρονου αγοριού από την Ημαθία, που κατέληξε στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Ημαθία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 7χρονου

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο του 7χρονου παιδιού έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί τυχόν ιατρική αμέλεια. 

Ο «Γολγοθάς» για την οικογένεια του μικρού αγοριού ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανέβασε πυρετό για πρώτη φορά. Ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή LiveNews, λέγοντας ότι τίποτα δεν προμήνυε την τραγική κατάληξη.

Ημαθία: Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου – Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

«Την Παρασκευή το μεσημέρι ξεκίνησε με ελαφρύ πυρετό, του δώσαμε αντιπυρετικά, θεωρήσαμε ότι είναι κάτι απλό. Τα παιδάκια δεν τα πας κατευθείαν με το παραμικρό στο νοσοκομείο. Του δώσαμε αντιπυρετικό, θεωρήσαμε είναι ένα κρύωμα, κάτι», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του αγοριού.

Όταν το Σάββατο είδαν πως ο πυρετός δεν υποχωρούσε, οι γονείς μετέφεραν το αγοράκι στο νοσοκομείο της Νάουσας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Λίγο αργότερα επέστρεψαν σπίτι περιμένοντας τα αποτελέσματα, με τα συμπτώματα να δείχνουν αρχικά γαστρεντερίτιδα. «Όταν ξαναπήγαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα, κάναμε εισαγωγή γιατί συνέχιζε τους εμετούς, μην πάθει αφυδάτωση, έτσι προληπτικά», τονίζει ο πατέρας του.

Ημαθία: Θρήνος για τον θάνατο του 8χρονου – Φως στα αίτια θα ρίξει η νεκροψία

Ωστόσο, όσο περνούσαν οι ώρες η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσίαζε επιδείνωση. Αφού έμεινε το Σάββατο στο νοσοκομείο της Νάουσας, το πρωί της Κυριακής οι γιατροί αποφάσισαν την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. «Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και την Κυριακή το πρωί άρχισε να μελανιάζει. Είχε πυρετό, ό,τι έχει μία γαστρεντερίτιδα», τονίζει ο πατέρας του 7χρονου.

Αρχικά, το αγοράκι μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς», όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί, όμως, το παιδάκι έπαθε ανακοπή.

«Ακόμα ακριβώς τι είναι δεν ξέρουμε. Πιθανότατα μας είπανε μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο τα συμπτώματα, αλλά λέει έχει άλλες τόσες λοιμώξεις, ιούς που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Περιμένουμε να κάνουμε νεκροψία και θα δούμε», σημειώνει ο πατέρας του.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την οικογένεια του άτυχου παιδιού, αναφέρουν πως οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο το αγοράκι να είχε προσβληθεί από το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου. «Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Σε μία μέρα ουσιαστικά, γιατί το Σάββατο δεν είχε τίποτα το παιδί, είχε λίγο πυρετό, του δίναμε αντιπυρετικά», λέει ο πατέρας του 7χρονου.

Η θεία του δηλώνει στην ίδια εκπομπή: «Στρεπτόκοκκος ήταν. Δεν έδωσαν αντιβίωση. Δεν ξέρουμε τώρα λεπτομέρειες, έχω αυτήν την εντύπωση. Γιατί δεν το κατάλαβαν».

Φως στην αιτία θανάτου του 7χρονου αγοριού από τη Νάουσα αναμένεται να ρίξει η νεκροψία νεκροτομή.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ