Ημαθία: Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου – Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Από στρεπτόκοκκο προήλθε ο θάνατος του 8χρονου αγοριού από την Ημαθία, το βράδυ της Κυριακής (11/6), όπως έδειξαν τελικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ημαθία: Θρήνος για τον θάνατο του 8χρονου – Φως στα αίτια θα ρίξει η νεκροψία

Σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου από τη Νάουσα «τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος». Ο ίδιος συντετριμμένος δήλωσε στο Star πως «χθες που το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα, όπως είχαν πει στην αρχή».

Ο 8χρονος παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και διάρροια και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία.

Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, καθώς εκεί βρίσκεται η μοναδική ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο “Ιπποκράτειο” το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 8 μμ. Έπαθε ανακοπή και οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν και έκαναν επί μία και πλέον ώρα καρδιοαναπνευστική, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε περίπου στις 10 το βράδυ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ