Ιερά Σύνοδος: Συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τη χθεσινή επίθεση με βιτριόλι

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση των Ιεραρχών που συμμετέχουν στην Ιερά Σύνοδο. Όπως είχε ανακοινωθεί, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως την Παρασκευή προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Η χθεσινή επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά των Μητροπολιτών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση για την υπόθεσή του, συγκλόνισε όλη τη χώρα. Παρά ταύτα, οι εκκλησιαστικές διαδικασίες πρέπει να συνεχιστούν και έτσι, όλοι οι Μητροπολίτες βρέθηκαν στις θέσεις τους από νωρίς το πρωί.

Την υπόθεση έχει πλέον αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, ο ιερέας είπε χθες στους αστυνομικούς ότι προμηθεύτηκε τα μπουκάλια με το καυστικό υγρό μέσω ίντερνετ.Ειδικότερα, ο δράστης αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν» και στη συνέχεια υποστήριξε πως αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από μία πρώτη έρευνα της Αστυνομίας υπάρχει όντως ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που πουλάει χημική ουσία αυστηρά για εργαστηριακή χρήση και τα μπουκάλια μοιάζουν με αυτά που είχε στην κατοχή του ο δράστης. Τέλος είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιγραφή του προϊόντος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αναφέρεται πως αυτό περιέχει 96% θειικό οξύ, κοινώς βιτριόλι.

Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Άρτας για την επίθεση: Άρχισαν να τσούζουν τα μάτια, έτρεχα

Ο Μητροπολίτης Άρτας υποστήριξε ότι «ήταν κάτι ξαφνικό. Δεν προλάβαμε να νιώσουμε φόβο… Μόνο έκπληξη και σάστισμα. Προσπαθούσαμε να δούμε τι έχει γίνει. Όταν του ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο ότι το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεσή του για τυπικούς λόγους – λόγω εκπροθέσμου- και άρα επικυρώνεται η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου και καθαιρείται, αντέδρασε. Καθόταν απέναντί μας σε ένα έδρανο, σηκώθηκε να ακούσει την απόφαση και όταν του ανακοινώθηκε με ειρωνεία μας ρωτούσε εάν ο Μητροπολίτης Βεροίας μας είπε να τον καθαιρέσουμε. Συγχρόνως έσκυψε στην τσάντα που είχε κοντά του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ χρώματος, περίπου 2 λίτρων. Ελάχιστα κινήθηκε από τη θέση του και αφού το άνοιξε με τα δύο χέρια του, έκανε ημικυκλικές κινήσεις. Μου κάνει εντύπωση και η ευστοχία του γιατί ήμασταν και σε απόσταση όπως και το ότι κατάφερε να μας «χτυπήσει» όλους στο πρόσωπο». Όπως είπε «εγώ όταν είδα κίνηση νόμιζα ότι ειρωνικά ήθελε να μας ραντίσει με αγιασμό για να μας δείξει ότι θέλουμε άγιασμα επειδή δεν είμαστε καλοί στην κρίση μας. Όταν είδα το ράσο του γραμματέα να κοκκινίζει και άρχισαν να τσούζουν τα μάτια μου, τότε κατάλαβα ότι κάτι γίνεται. Σήκωσα το μανίκι μου για να προφυλάξω το πρόσωπό μου και κατευθείαν βγήκα έξω τρέχοντας και έβαλα το πρόσωπό μου κάτω από τη βρύση για να το πλύνω. Από εκεί και πέρα δεν είδα κάτι άλλο. Κάποιοι λένε ότι είχε και δεύτερο μπουκάλι”.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπήρξε αίμα. Όταν το καυστικό υγρό έπεφτε στα άμφια, γινόταν κόκκινο”.

Σχετικά με το εάν είχε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ο Μητροπολίτης Άρτας είπε ότι “στη δικογραφία οι δικηγόροι του δεν είχαν επικαλεστεί ότι υπάρχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα ή ότι είναι ψυχοπαθής για να τον απαλλάξουν”.

Σε ερώτηση για το εάν ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει, απάντησε ότι “δεν μπορώ να σας πω αν προσπάθησε να φύγει, είδα όμως, ότι πάνω από τον δράστη βρισκόταν ο αστυφύλακας ο οποίος τον είχε υπό την εποπτεία του”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.