Η Βίκυ Σταμάτη εναντίον όλων στο Εφετείο – Τι είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

Της Άννας Κανδύλη

«Τραγικές και μεσαιωνικές» χαρακτήρισε η Βίκυ Σταμάτη τις συνθήκες κράτησής της  στο Δρομοκαΐτειο, ενώπιον του Δικαστηρίου, που υπό νέα σύνθεση, εξετάζει το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά των τακτικών δικαστών.

«Με φρουρούν άνδρες τρώω και κάνω μπάνιο με επιτήρηση… είναι έξω οι πρωταγωνιστές , οι αναμεμειγμένοι και οι υπεύθυνοι. Η θέση μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες . Είναι φασιστικοί , απάνθρωποι οι περιορισμοί» είπε η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για αναιτιολόγητη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «έφερε η πρόεδρος μασώντας την».

«Είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστήριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Είμαι φυλακή 4 χρόνια και 3 μήνες. Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ. Αύτη ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία μου. Είναι  ανήθικο  και άδικο. Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ, μου το απέρριψαν αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό  σύστημα» είπε και συνέχισε:

«Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως; Προσπαθούν να με καταστήσουν ένα πλάσμα άβουλο. Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και ‘γω πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο. Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα  τον άνθρωπο αυτό;».

Παίρνοντας τον λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατήγγειλε σκοπιμότητα του δικαστηρίου λέγοντας ότι «το τελευταίο διάστημα άλλαξε η στάση απέναντι μας έγινε εχθρική και μεροληπτική… Σκοπός της αίτησης είναι να προειδοποιήσει το δικαστήριο να σταματήσει τον κατήφορο που επέλεξε όπως και το προηγούμενο» ενώ ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έκανε λόγο για διαδικασία που είναι στον αέρα. «Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Έγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα μου και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλωτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά… Και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε».

 

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε η Σταμάτη: Ανοίξατε δυο τάφους σήμερα. Ντροπή σας

Απερρίφθη η έκτη αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη

Ο καυγάς της Σταμάτη με την πρώην σύζυγο του Ζήγρα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ