Η τελευταία του βόλτα

Η τελευταία του βόλτα 

 

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου φυσικοθεραπευτή Γιώργου Κουβάκη, ο οποίος μαζί με τρεις φίλους του, θέλησαν χθες το μεσημέρι να πάνε στη Νήσο Χρυσή από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά πάσα πιθανότητα, ο άτυχος άνδρας είναι νεκρός. 

Οι αγωνιώδεις έρευνες από ξηράς συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σκάφη το λιμεναρχείου Ιεράπετρας ξεκίνησαν και πάλι τις έρευνες, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς στην περιοχή και σήμερα, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή, αν θα επιχειρήσει το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η βόλτα εξελίχθηκε σε τραγωδία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων έντασης 9 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα το φουσκωτό, να παρασυρθεί από τα τεράστια κύματα και οι τέσσερις άνδρες να «σκάσουν» πάνω στα βράχια!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες καθυστέρησαν να απομακρυνθούν στην προσπάθεια τους να σώσουν και ένα σκυλάκι που είχαν μαζί τους. Τα σωστικά συνεργεία αλλά και οι θαμώνες καταστημάτων στο λιμάνι είχαν οπτική επαφή με τον άτυχο άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αναίσθητος, αλλά τα κύματα ύψους τριών μέτρων, τους εμπόδιζαν να τον πλησιάσουν, με αποτέλεσμα να τον χάνουν γρήγορα μπροστά από τα μάτια τους.

Η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών ήταν άμεση, ενώ πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Ιεράπετρας και παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. χθες, έφθασε στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma, ώστε να βοηθήσει από αέρος, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος και δύτες του λιμενικού.

Οι υπόλοιποι τρεις επιβαίνοντες, ηλικίας 35, 41 και 53 ετών μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ