Η «σειρά» του Γ. Ρουπακιά

Η «σειρά» του Γ. Ρουπακιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τις αποκαλύψεις γύρω από την Χρυσή Αυγή. Στην υπόθεση προστίθενται ημέρα με την ημέρα νέοι εμπλεκόμενοι, με τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων να «δείχνουν τον δρόμο» στις Αρχές.

Για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση θα απολογηθεί σήμερα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Ο Γ. Ρουπακιάς θα μεταφερθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στον ανακριτή καθώς θεωρείται στέλεχος της οργάνωσης αφού όπως προκύπτει με τις συνομιλίες που είχε πριν και μετά το φονικό στο Κερατσίνι, αλλά και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, κατείχε θέση κλειδί στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ενώ είχε στενές σχέσεις και με τον προφυλακισμένο Γ. Πατέλη.

Την ίδια ώρα συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της μητέρας του Παύλου Φύσσα για το «γελαστό παιδί». 

Οι αρχές εξετάζουν όλες τις καταθέσεις

Οι ανακριτές περνούν από “κόσκινο” τα πρόσωπα που έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές και θέλουν να μπουν σε πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων και να μιλήσουν για την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Απειλεί τους προστατευόμενους μάρτυρες η Χρυσή Αυγή

Την επιχείρηση τρομοκράτησης συνεχίζει το ακροδεξιό κόμμα απειλώντας ουσιαστικά όσους δίνουν στοιχεία και πληροφορίες στις αρχές για τη δράση της οργάνωσης. Mέσα από την επίσημη ηλεκτρονική σελίδα τους απειλούν αναδημοσιεύοντας άρθρο της ιστοσελίδας defence net και αναφέρουν: ,

«Για να σοβαρευτούμε: Όλων των “προστατευόμενων μαρτύρων” τα στοιχεία είναι σε γνώση των αντιδίκων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις και τον κατονομασμό τους. Οπότε αυτά περί προστατευόμενων μαρτύρων είναι μάλλον προς εντυπωσιασμό. Και πού ξέρουν οι δικαστικοί ότι οι αστυνομικοί, που τους φυλάνε δεν έχουν ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο; Ξέρουν τί ψήφισε ο αστυνομικός μέσα στην κάλπη;».

Ένα άτομο διαφεύγει της σύλληψης από τα συνολικά 32 εντάλματα

Τέλος, από τα 32 άτομα για τα οποία είχαν βγει εντάλματα σύλληψης διαφεύγει της σύλληψης μόνον ένας 17χρονος. Αφού χθες στις αρχές παραδόθηκε ένας 36χρονος ο οποίος είχε έξι τηλεφωνικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία, με τον δράστη και με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γ. Πατέλη.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ