Η κινηματογραφική σύλληψη του σεσημασμένου Αλβανού «φαντομά»

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 36χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία Ενταλμάτων σύλληψης, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 39χρονος Έλληνας ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για υπόθαλψη του 36χρονου.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Ιστιαία Ευβοίας, μετά από εντοπισμό του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Νωρίτερα είχε προηγηθεί άγρια καταδίωξη σε δασική περιοχή.

Ο 36χρονος Αλβανός είχε το προσωνύμιο «φαντομάς» καθώς τα τελευταία χρόνια και ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης ακόμα και για ανθρωποκτονία, κατάφερνε να ξεφύγει από τις αρχές.

Η σύλληψη

Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένες έρευνες για την σύλληψη επικίνδυνου φυγόποινου και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν χθες το βράδυ ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, να κινείται επί της επαρχιακής οδού Βουτά – Κοκκινομηλιάς.

Με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, επιχείρησαν να σταθμεύσουν το ανωτέρω όχημα, πλην όμως ο 39χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε μπλόκο έτερων αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δύο επιβαίνοντες εξήλθαν του οχήματος, τράπηκαν σε φυγή σε όμορη δασική περιοχή και συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη. Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών, ο 36χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να ματαιώσει την σύλληψή του, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Σε βάρος του 36χρονου, εκκρεμούσαν τέσσερα (4) Εντάλματα σύλληψης για σοβαρά ποινικά αδικήματα και ειδικότερα:

-Το από 01-02-2005 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση ανθρωποκτονίας στην περιοχή του Ταξιάρχη Ιστιαίας Ευβοίας, την 20-03-2004.

-Το από 11-01-2012 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, την 01-07-2010.

-Το από 17-06-2010 Ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση πυροβολισμών κατά αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και πώλησης ναρκωτικών, την 11-06-2010.

-Το από 25-05-2012 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση πώλησης ναρκωτικών στην Ιστιαία, την 02-05-2012.

Επιπλέον σε βάρος των δύο συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία και αντίσταση κατά αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες καταστροφής από ανεμοστρόβιλο στη Λακωνία – ΦΩΤΟ

Μυστήριο με νεκρή γυναίκα στη Σαλαμίνα

Έπεσε δέντρο στις γραμμές του ηλεκτρικού

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ