Η κακοκαιρία ILINA «χτυπά» την Αττική – Όλες οι περιοχές που θα σαρώσει σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία «ILINA» συνεχίζει σήμερα την επέλασή της στην χώρα με ισχυρά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία «ILINA» χτύπησε την Αττική – Ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο, το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” θα επηρεάσει και σήμερα Τρίτη 4/4 τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Κακοκαιρία «ILINA» : Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα – Έφτιαξαν γέφυρα με… παγκάκια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Για σήμερα Τρίτη (04-04-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα:
α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και
γ) τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023) στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Κακοκαιρία «ILINA»: «Καταρράκτες» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Εγκλωβίστηκε ένας οδηγός

Meteo: Ισχυρά φαινόμενα και στην Αττική

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, η κακοκαιρία “ILINA” θα συνεχίσει να επηρεάζει σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της Τρίτης 04/04.

Από την αρχή του 24ώρου βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές, θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Ιονίου, της νότιας ηπειρωτικής χώρας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Τρίτης 04/04 στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Σημειώνεται ότι οι πιο δύσκολες ώρες για την Αττική ήταν τα ξημερώματα, όταν πολύ έντονες καταιγίδες έπληξαν πολλές περιοχές.

Επίσης από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της ημέρας, τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Χαλκιδική, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα διαστήματα 09:00 – 12:00 και 12:00 – 15:00 της Τρίτης 04/04.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ