Η ερώτηση του Ιγνατίου για τον Ξηρό στην εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου- ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ώρες μετά το ραντεβού του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τζον Κέρι, η Ουάσινγκτον έσπευσε να βάλει στην ίδια λίστα με τους διεθνείς τρομοκράτες, αυτή που ήταν και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη.

Σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, γιατί η ανακοίνωση έγινε μία μέρα μετά τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάρι Χαρφ, είπε: «Η διαδικασία υπόδειξης κάποιου ως τρομοκράτη απαιτεί μήνες. Αυτές οι υποδείξεις βασίζονται στο γεγονός ότι αυτά τα άτομα προέβησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία εκφράσαμε δημοσίως και ιδιωτικός την ανησυχία μας. Δεν έχω να σας πω κάτι για τη χρονική στιγμή, αλλά η διαδικασία αυτή ήταν ήδη σε εξέλιξη».

Στο γιατί δεν υπέδειξαν τον Σάββα Ξηρό, που σκότωσε Αμερικανούς ή τον ηγέτη της οργάνωσης, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, η κ.Χαρφ εξήγησε πως «Υποδείξαμε δύο άτομα που διέφυγαν της σύλληψης. Τώρα έχουν συλληφθεί, αλλά προηγουμένως είχαν ξαναρχίσει την τρομοκρατική δράση. Αυτό τονίζει την ανησυχία μας γι αυτούς, αλλά και για τη νέα νομοθεσία. Ακολουθείται μια διαδικασία γι’ αυτές τις υποδείξεις και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εξετάζουμε κι άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν θα το σχολιάσω».

Τέλος, σε ότι αφορά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ.Κοτζιάς στον Τζον Κέρι για την ενδοχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε: «Κατά τη διμερή αυτή συνάντηση ο κ.Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες μας ότι όσοι έχουν διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή. Και οι δύο υπουργοί τόνισαν τη σημασία της διμερούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας. Θα παρατηρήσουμε προσεκτικά την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Θα είμαστε σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και θα δούμε τι θα γίνει».

 

Δείτε το βίντεο του MEGA:  

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σε επίπεδο Μπιν Λάντεν… Ξηρός και Μαζιώτης

Οι ΗΠΑ έβαλαν Χρ. Ξηρό και Μαζιώτη στη λίστα της διεθνούς τρομοκρατίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ