Η ΕΛ ΑΣ βλέπει τον Μαζιώτη πίσω από τη ληστεία στο Συκούριο

Η ΕΛ ΑΣ βλέπει τον Μαζιώτη πίσω από τη ληστεία στο Συκούριο

 Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

 

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία με λεία μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ σε υποκατάστημα τράπεζας στο Συκούριο Λάρισας, αφήνοντας ίχνη που παραπέμπουν σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

 Μέχρι αυτή την ώρα, οι αξιωματικοί της ασφάλειας  έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των δραστών στο οποίο έβαλαν φωτιά μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από την τράπεζα. Σκοπός των δραστών ήταν να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας τους.

Οι ληστές στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο για να διαφύγουν ενώ ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν στο enikos.gr ότι «μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή να ληστέψουν στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς μπορούν να διαφύγουν προς κάθε κατεύθυνση και να εξαφανιστούν».

 

Άρωμα τρομοκρατίας 

Η ΕΛ ΑΣ εδώ και αρκετές ώρες βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό καθώς είναι βέβαιο ότι σε αυτές τις υποθέσεις, οι πρώτες ώρες μετά από ένα χτύπημα είναι κομβικής σημασίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Ωστόσο ο λόγος της γιγάντιας κινητοποίησης είναι οι ομοιότητες του χτυπήματος με αντίστοιχες επιθέσεις μελών που ανήκουν στο λεγόμενο «ανταρτικό πόλης» σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται ήδη στο σημείο και αναλύουν τα δεδομένα της υπόθεσης βλέποντας ότι υπάρχουν ομοιότητες με “απαλλοτριώσεις” όπως αυτή στην Κλειτορία Αχαΐας που σημειώθηκε πριν μερικούς μήνες, για την οποία υπήρξε ανακοίνωση της αστυνομίας που ενέπλεκε τον επικηρυγμένο Νίκο Μαζιώτη.

Το 2013 το καταζητούμενο μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» είχε ληστέψει τράπεζα στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

 

Έμειναν 20 λεπτά μέσα στην τράπεζα

Αυτό που προβληματίζει τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι οι δράστες έμειναν μέσα στην τράπεζα για περισσότερα από 20 λεπτά καθώς το χρηματοκιβώτιο είχε χρονοκαθυστέρηση. Ωστόσο σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εμφανίστηκαν αστυνομικοί στην περιοχή και οι ληστές έφυγαν ανενόχλητοι.

 

 Διαβάστε επίσης.

ΕΛ.ΑΣ.:Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία στην Κλειτορία

ΤΩΡΑ- Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο Συκούριο

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ