Η απάντηση του “Ελ. Βενιζέλος” στον Καπερνάρο

Η απάντηση του “Ελ. Βενιζέλος” στον Καπερνάρο

Απάντηση δίνει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Βασίλης Καπερνάρος και στην οποία κάνει λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει το Ελ. Βενιζέλος».

«Ο “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών”, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, προσφέρει σε 70 άνεργους “επαγγελματική εμπειρία” και “κατάρτιση”. Πώς τους αμείβει; Πληρώνοντας τα έξοδα μετακίνησής τους από και προς το αεροδρόμιο. Φυσικά, η εταιρεία, για να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος, απευθύνεται σε άνεργους κατοίκους των γύρω περιοχών», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καπερνάρος.

Από την πλευρά του το “Ελευθέριος Βενιζέλος” σημειώνει ότι “πρόκειται για πρόγραμμα αμειβόμενης κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας / ο μηνιαίος μισθός είναι σύμφωνος με τα προβλεπόμενα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και οι προσληφθέντες είναι πλήρως ασφαλισμένοι όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία”.

“Το πρόγραμμα έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, είναι αποκλειστική πρωτοβουλία του ΔΑΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία. Επουδενί δεν δημιουργήθηκε για να καλύψει εργασιακές ανάγκες / εποχικές / μόνιμες”, υπογραμμίζει το Ελ. Βενιζέλος και προσθέτει:

“Επιθυμία μας είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να προσφέρει επαγγελματική εμπειρία που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στα επόμενα επαγγελματικά βήματα 70 νέων ανθρώπων που για 6 μήνες θα καταρτισθούν στο εργασιακό περιβάλλον του αεροδρομίου. Το αντίτιμο της μετακίνησης προς / από το αεροδρόμιο είναι μία ΠΡΟΣΘΕΤΗ παροχή».

Μάλιστα παραπέμπει στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφορικά με το πρόγραμμα. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιθυμώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην απασχόληση και στην καταπολέμηση της ανεργίας, προσφέρει σε 70 νέους, από 19 έως 29 ετών, εργασία στο αεροδρόμιο για περίοδο 6 μηνών, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν, να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους”.

Η αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης έχει ήδη “ταξιδέψει” συμβουλευτικά σε πλήθος αεροδρομίων στο εξωτερικό. Στρέφοντας το βλέμμα στους νέους της Ελλάδας, ο ΔΑΑ, με την πρωτοβουλία “Airport Praxis”, προσφέρει 70 θέσεις 6μηνης αμειβόμενης εμπειρίας και κατάρτισης σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας αεροδρομίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στη μετάδοση γνώσης και εξειδίκευσης σε νέους στη χώρα μας και στην ενίσχυση της απασχόληση.

Το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας αεροδρομίου αποτελεί πρότυπο μεταξύ κορυφαίων εταιρειών  στον κλάδο των αερομεταφορών, ενώ ο ΔΑΑ έχει γνωρίσει διεθνή καταξίωση με πλήθος βραβείων και διακρίσεων για την αρτιότητα του επιχειρησιακού και διοικητικού μοντέλου του.

Σε αυτό το πλαίσιο, με αιτήσεις που πρέπει να υποβληθούν έως τις 29/6/2014 μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσκαλεί, 30 νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής, να εργασθούν στον επιχειρησιακό τομέα, και 40 νέους, ηλικίας 19 έως 29 ετών, απόφοιτους ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ,  που επιθυμούν είτε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία είτε να υλοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους και να εργασθούν σε λοιπούς τομείς της εταιρείας αεροδρομίου”.

 

Το αεροδρόμιο απάντησε στο enikos.gr μέσω twitter αναφορικά με την καταγγελία του κ. Καπερνάρου. Διευκρινίζει ότι  “πρόκειται για 6μηνο πρόγραμμα αμειβόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και δεν αφορά κάλυψη εργασιακών αναγκών”.

 

Δείτε τι έγραψε:

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ