Η απάντηση του Χαρδαλιά στον δήμαρχο Κοζάνης για τις δηλώσεις του στο enikos.gr

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Κοζάνης στο enikos.gr. Ο κ. Λάζαρος Μαλούτας τόνισε:”Τον κ. Χαρδαλιά τον χρειαζόμασταν προτού φτάσουμε εδώ, τώρα τι να μας πει;” σχολίασε εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η περιοχή οδηγήθηκε σε lockdown. Επιπλέον σχολίασε πως “εφαρμόζουν τα μέτρα όπως τους βολεύει” αναφερόμενος στο γεγονός πως τα σχολεία της περιοχής παραμένουν ανοιχτά εν μέσω lockdown. “Γιατί τα σχολεία είναι ανοιχτά όταν κλείνουν όλα τα καταστήματα” υποστήριξε, ερώτημα το οποίο όπως είπε θα τεθεί σήμερα και εγγράφως στις αρμόδιες αρχές.

Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά

“Κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Δημάρχου. Νομίζω ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Διάβασα κάποιο δημοσίευμα, το οποίο δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται ή όχι, ότι θέλαμε άλλα πράγματα”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και πρόσθεσε:

“Δεν ξέρω τι είναι αυτό το οποίο αν πράγματι αποτελεί δήλωση του Δημάρχου, με τον οποίον έχω εξαιρετική συνεργασία και ως αυτοδιοικητικοί υπάρχει και ένας κώδικας επικοινωνίας.

Εγώ ανέφερα τι κάναμε. Προφανώς σε μία συζήτηση θα πρέπει να αναφερθεί και τι κάνει ο καθένας που έχει το κομμάτι της ευθύνης και των ελέγχων στους Δήμους τους και παντού.

Όμως, αυτή τη στιγμή, είναι μία στιγμή που όλοι μαζί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, από την 1 Οκτωβρίου σας ανέφερα συγκεκριμένα δεδομένα, πήραμε στοχευμένες πρωτοβουλίες σε σχέση με την περιοχή.

Από εκεί και πέρα, προφανώς τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και προκύπτει από όλες τις ιχνηλατήσεις και προκύπτει και από το μέσο όρο της ηλικίας των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν και αυτήν την έξαρση.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ο μέσος όρος είναι 40 χρονών, με ό,τι σημαίνει αυτό. Δεν είναι συμπτωματικό ότι το μεγαλύτερο ηλικιακό ποσοστό των ενεργών κρουσμάτων στη Κοζάνη είναι από 20 μέχρι 39 χρονών. Αυτό το λέω όχι για κάποιον άλλον λόγο, αλλά για να ξέρουμε ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα.

Τα κριτήριά μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι κάνουμε ό,τι μας κατέβει, προφανώς προσβάλλουν τους 31 επιστήμονες της Επιτροπής, τους 6 του χάρτη και όλους εκείνους που δουλεύουν νυχθημερόν.

Θεωρώ όμως ότι στον όποιον εκνευρισμό υπάρχει ή στην όποια ανησυχία υπάρχει, μπορεί να ειπωθεί και μια κουβέντα παραπάνω. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τους κατοίκους της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά για όλη τη χώρα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ