Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροσκάφος της Εgyptair

Ανακοίνωση για το αεροσκάφος της Egyptair που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο που χάθηκε από τα ραντάρ και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την ανεύρεσή του, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΥΠΑ, έχει ως εξής:

«Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή εναερίου κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του. Στις 02:48 πμ μεταβιβάζεται στον επόμενο τομέα ελέγχου και εξουσιοδοτείται από τον αρμόδιο ελεγκτή, για το σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών. Ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Στις 03:27 πμ το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος για μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο FIR Καΐρου. Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε, οπότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας κάλεσε στη συχνότητα κινδύνου, χωρίς απόκριση από την πλευρά του αεροσκάφους. Στις 03:29 βρίσκεται πάνω στο σημείο εξόδου. Στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανό εντοπισμό στόχου, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 03:45 πμ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης μέσω ΕΚΣΕΔ, ΕΚΑΕ και ΚΕΝΑ, με παράλληλη ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Καΐρου».

 

Διαβάστε επίσης:

Οι έρευνες στη θάλασσα για το αεροσκάφος της Egyptair – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτά είναι τα μέλη του πληρώματος του Αιγυπτιακού Airbus – ΦΩΤΟ

Η πορεία του αεροσκάφους της Egyptair μέχρι την εξαφάνιση του

Τι είπε ο πιλότος του αεροσκάφους της Egyptair στους Έλληνες ελεγκτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ