Η Αγκυρα τραβά επικίνδυνα το σχοινί

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Το Αιγαίο, στο οποίο θα κληθεί να κάνει περιπολίες η νατοϊκή αρμάδα, θα είναι φουρτουνιασμένο. Οχι από τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά από την τουρκική προκλητικότητα.

Η Αγκυρα τραβά επικίνδυνα το σχοινί, αμφισβητώντας εγγράφως ελληνικά δικαιώματα σε νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ικαρία και η Λήμνος!

Η NOTAM, με την οποία… απαγόρευε στην Ελλάδα να κάνει έρευνα και διάσωση για να εντοπίσει το χαμένο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο, δεν ήταν η μοναδική πρόκληση της Αγκυρας. Ενα 24ωρο νωρίτερα η Τουρκία είχε δείξει τις προθέσεις της για τα ζητήματα του Αιγαίου.

Η Τουρκία τίναξε στον αέρα το «κλίμα συνεργασίας» που ήθελαν να μας επιβάλουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι στο Αιγαίο με τις περιπολίες υπό νατοϊκή διοίκηση στο Αιγαίο.

Την ημέρα που οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν με θέμα την εμπλοκή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, η Αγκυρα εξέδωσε μια σειρά προκλητικότατων και απαράδεκτων ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες «απαντούσε» σε τρεις ελληνικές ΝΟΤΑΜ. Με αυτές αμφισβητεί ευθέως, πρώτα απ’ όλα, την ελληνικότητα της Μεγίστης και όχι μόνο!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Εσμαϊλί: Το Ιράν θα υπερασπιστεί τον συριακό εναέριο χώρο, αν το ζητήσει η Δαμασκός – ΦΩΤΟ

Το «μήνυμα» των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους Κούρδους της Συρίας

Νέα τουρκική πρόκληση ανοιχτά της Καρπάθου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ