Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης – “Με κατεδάφισε…”

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας που συγκλονίζει την Κρήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, για λόγους ασφαλείας, ο 60χρονος που δολοφόνησε την σύζυγό του με μαχαίρι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από το υπόγειο του κτιρίου.

Τι φέρεται να είπε στην απολογία του

Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν 42χρονια ζευγάρι με την σύζυγό του -από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16- και πως ποτέ δεν χειροδίκησε εναντίον της.

“Με κατεδάφισε” ήταν η πρώτη λέξη που είπε στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο δράστης, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής (31/7) υπήρξε μια έντονη διένεξη στην κουζίνα, με το θύμα να του επιτίθεται λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι και να το στρέψει εναντίον της. Έπειτα όπως είπε δεν θυμάται τι συνέβη.

Στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού και τοy περιέγραψε τι είχε συμβεί. O αδελφός του ενημέρωσε τον μεγάλο του γιό και του είπε να πάει στο πατρικό του σπίτι.

Ο 60χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, κατά την διάρκεια της κράτησης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ