Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Το “Χαμόγελο του Παιδιού” αναλαμβάνει προσωρινά τα ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας

Το «Xαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει προσωρινά τη φροντίδα των δύο ανήλικων παιδιών της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο από τον σύζυγό της.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε σε αυτά τα αθώα θύματα της οικογενειακής τραγωδίας τα οποία έχουν ταξιδέψει με εισαγγελική εντολή στην Αλβανία που θα γίνει η κηδεία της μητέρας τους προκειμένου να της πουν το τελευταίο αντίο. «Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν», υποστήριξε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών που έμειναν ορφανά. Μιλώντας για ανάλογα περιστατικά που τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά στον τόπο του εγκλήματος ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι ποτέ δεν ξεπέρασαν αυτό που βίωσαν.

«Αν δεν ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήταν στην παραβατικότητα 100%» είπε ο κ. Γιαννόπουλος αναφέροντας ότι συγκεκριμένο παιδί που βίωσε αυτό το τραύμα, χρόνια μετά, έχει ένταση και θυμό.

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε και για τις περιπτώσεις όπου ο ένας γονιός δολοφονείται και ο άλλος περνάει χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Τι συμβαίνει δηλαδή όταν αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος και επιχειρεί να προσεγγίσει τα παιδιά του, τα οποία μένουν σε κάποιο ίδρυμα ή σε συγγενείς.

“Σκεφτείτε τα διλήμματα που μπαίνουν στην ψυχή του παιδιού», τόνισε. Το ευχάριστο, μέσα σε αυτή την τραγωδία, είναι ότι χάρη στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα ειδικών, τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωράνε τη ζωή τους και σπουδάζουν”.

To χρονικό της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο

Μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (31/7), ο 51 ετών αλβανικής καταγωγής, καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος, πήγε στο σπίτι στο Τσιλιβί και άρχισε βρίζοντας και φωνάζοντας να χτυπά την πόρτα. Όταν η σύζυγός του, η οποία στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, δεν του άνοιξε, εκείνος έσπασε το τζάμι της πόρτας και μπήκε μέσα. Αμέσως άρχισε να την χτυπά άγρια στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ την μαχαίρωσε στον θώρακα και στο στήθος.

Η 40χρονη γυναίκα αιμόφυρτη κατάφερε να πάει στην διπλανή πόρτα, στην γειτόνισσα για να ζητήσει βοήθεια, όπου και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης συνέχιζε να την χτυπά. Δυστυχώς η γυναίκα, δεν τα κατάφερε, προσθέτοντας το όνομά της στον μακρύ κατάλογο με τα θύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Ο δράστης, 12 ώρες μετά το έγκλημα εντοπίστηκε στην περιοχή Κερί, όπου είχε πάει να εργαστεί σε μια οικοδομή σαν μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Στις 18 Ιουνίου ο 51χρονος είχε συλληφθεί από την αστυνομία έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει η 40χρονη για ενδοοικογενειακή βίαΤότε ο εισαγγελέας τον είχε αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους όπως να μην μπορεί να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Όμως η 40χρονη φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες επέτρεψε στον σύζυγό της να μένει στο σπίτι μαζί της κάτι όμως που το πλήρωσε με την ζωή της.

Στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς εμφανίστηκε προκλητικός. “Τον τελευταίο καιρό είχα μάθει πως με απατούσε. Για αυτόν τον λόγο ήμουν βίαιος απέναντί της. Το βράδυ έμεινα έξω. Μόνος μου έκατσα στο βουνό στην περιοχή Μπόχαλη. Πήγα για δουλειά γιατί δεν είχα καταλάβει ότι την σκότωσα. Δεν πίστευα ότι την σκότωσα. Μετανιώνω αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε και έχασα τον έλεγχο”, τους είπε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκλονίζει ο γιος της 40χρονης – «Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά της»

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου. Ο γιος της οικογένειας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα του και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την σχέση που είχαν και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους.

«Ήταν η κακιά ώρα. ‘Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου. Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ