Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν του 39χρονου – 45 δικογραφίες εις βάρος του

Αμετακίνητος από τον ισχυρισμό του ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην δολοφονία της συντρόφου του εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή ο 39χρονος που κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σκότωσε την 41χρονη έγκυο στη Θεσσαλονίκη.

Παρά το γεγονός ότι οι Αρχές έχουν «δέσει» την υπόθεση, με το γενετικό και βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει, ο 39χρονος εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία της Γεωργίας, υποδεικνύοντας ως δράστη τον φίλο του. Ο 39χρονος, αμίλητος, με σκυμμένο το κεφάλι και κρύβοντας το πρόσωπό του με μία μάσκα, μπήκε στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αφού είχε μόλις λάβει προθεσμία για να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου. Μαζί και ο 34χρονος συγκατηγορούμενός του.

Το φρικτό έγκλημα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο συνεργός του εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η ανάμειξή του περιορίζεται στην αποτυχημένη ληστεία που σκηνοθέτησαν να διαπράξουν και στη μεταφορά της σορού.

«Το μοιραίο βράδυ εγώ φίμωσα και έδεσα την Γεωργία. Ο 39χρονος μετά μου έκανε νεύμα να κατέβω και να περιμένω κάτω. Μετά ήρθε και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή. Τότε εγώ του είπα ότι θα φύγω, αλλά εκείνος με απείλησε, ότι αν δεν τον ακολουθήσω, θα πάθω ό,τι και η Γεωργία», υποστήριξε ο 34χρονος φερόμενος ως συνεργός του 39χρονου.

Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό της αδελφής του

Η δολοφονία της Γεωργίας ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα, για το οποίο δεν εξεπλάγησαν όσοι γνώριζαν τον 39χρονο. Το παρελθόν του, άλλωστε, ήταν γεμάτο από βίαιες πράξεις και ξυλοδαρμούς γυναικών, μεταξύ των οποίων και της αδελφής του, με τον ίδιο μάλιστα να διώκεται και για το βιασμό της.

Δεκάδες δικογραφίες σε βάρος του, αρκετές από τις οποίες για βαρύτατα αδικήματα, ωστόσο ο κατηγορούμενος σύντροφος της Γεωργίας κυκλοφορούσε ελεύθερος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έχει συνολικά 45 δικογραφίες εις βάρος του για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ αυτών ξυλοδαρμών, ενδοοικογενειακής βίας και κατηγορία για βιασμό της αδελφής του

Μετά τη δολοφονία της Γεωργίας, στο προσκήνιο έρχεται ένα ξεχασμένο θρίλερ, από το 2009. Ο 39χρονος, με την τότε σύντροφό του, είχαν χάσει το νεογέννητο παιδί τους και όταν ζήτησαν εκταφή, για να διερευνηθούν περαιτέρω τα αίτια θανάτου, δεν υπήρχε σορός.  Τότε ξανά μπροστά από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ζητούσε απαντήσεις και μιλούσε για κυκλώματα εμπορίας βρεφών.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία – όλα κατά συναυτουργία.

Το ποινικό μητρώο του 39χρονου

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα ποινικό παρελθόν του 39χρονου είναι βεβαρημένο. Μάλιστα, η αδελφή και η πρώην σύζυγός του πήγαιναν από τμήμα σε τμήμα και έκαναν καταγγελίες εναντίον του.

Συγκεκριμένα, έξι καταγγελίες (2020 – 2023) έγιναν από την αδερφή του για βιασμό, σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλές με όπλο και παραβίαση δικαστικής απόφασης. Τότε, έγινε μία σύλληψη και καταδίκη.

Ακολούθησε καταγγελία από την πρώην σύζυγο για ξυλοδαρμό (Ιούλιος 2022), όπως ήδη αναφέρθηκε, και σύλληψη για υπεξαίρεση αλλά και για παράνομη κατοχή μοτοσικλέτας που ήταν κλεμμένη.

Συνολικά ο 39χρονος έχει 4 καταδίκες.

«Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Καλαμαριάς κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με μια απλή εξαφάνιση», είπε, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Αναζητώντας τα ίχνη της γυναίκας, διαπίστωσαν ότι μπαίνει ζωντανή εκείνο το βράδυ στο σπίτι της αλλά δεν βγήκε ποτέ. Έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Χρειαζόμαστε στοιχεία να αποδώσουμε στις εισαγγελικές αρχές ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να βρουν κατηγορούμενους και να προχωρήσει η υπόθεση στην ανάκριση».

Όπως λέει η ίδια: «Είχε καταγγελθεί στο παρελθόν (σ.σ. ο σύντροφος), όχι από το θύμα αλλά από παλιές συντρόφους του και το οικογενειακό του περιβάλλον. Είχε κάποιες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος».

Την ίδια ώρα ακόμη ένα ντοκουμέντο από την φρικτή υπόθεση δολοφονίας της 41χρονης εγκύου, στη Θεσσαλονίκη, είδε το φως της δημοσιότητας. Σε βίντεο που μετέδωσε το Mega, διακρίνονται οι δύο κατηγορούμενοι να πετούν σε κάδο απορριμμάτων μία σακούλα με ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε, μία ώρα μετά την δολοφονία, διακρίνονται ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος φίλος του να περπατούν στην οδό Περικλέους, κοντά στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα, κρατώντας μία κίτρινη σακούλα που περιείχε προσωπικά αντικείμενα της άτυχης γυναίκας.

Το βίντεο είναι από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν δολοφονήθηκε η Γεωργία. Η ώρα είναι 00:18 και πλέον η ημερομηνία είναι 2 Ιανουαρίου.

Την σακούλα κρατάει πιο συγκεκριμένα ο σύντροφος της δολοφονημένης γυναίκας, ο οποίος φοράει το ίδιο τζάκετ με την χαρακτηριστική κουκούλα που φορούσε και όταν πήγε μαζί με την Γεωργία στο διαμέρισμά του λίγη ώρα πριν από το άγριο έγκλημα, όπως φάνηκε σε βίντεο που προβλήθηκε χθες.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, οι δύο δράστες ξεφορτώθηκαν την επίμαχη σακούλα με τα επιβαρυντικά σε βάρος τους στοιχεία, πετώντας την σε κάδο απορριμμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ