Γυναίκα που πέθανε από κορονοϊό παραμένει άταφη για 4 μήνες – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Τέσσερις μήνες παραμένει άταφη νεκρή γυναίκα από κορονοϊό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, η γυναίκα παραμένει στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου «Αττικόν» από την 1η Ιουνίου.

Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, παραμένει ακόμα άταφη καθώς έχει προκύψει εμπλοκή με τους συγγενείς της, οι οποίοι δεν δέχονται την αιτία θανάτου και ζητούν να γίνει νεκροψία.

Αττικόν

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «αυτό που συμβαίνει με τους αρνητές του κορονοϊού είναι ασύλληπτο πλέον. Τα έχουμε δει όλα στα νοσοκομεία. Για να αποδείξουν τις θεωρίες συνωμοσίας ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς τους».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «τους αφήνουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων μέχρι να εξασφαλίσουν δικαστική απόφαση για να κάνουν νεκροψία. Η νεκροψία στα νοσοκομεία γίνεται είτε με εντολή γιατρού επειδή είναι αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου είτε με εντολή εισαγγελέα. Όταν κάποιος νοσηλεύεται επί μακρόν με επιπλοκές του κορονοϊού ασφαλώς και δεν χρειάζεται ο γιατρός να δώσει εντολή για νεκροψία».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία γιατί οι νεκροθάλαμοι έχουν ψυγεία συντήρησης. Δεν μπορούν να έχουν τόσο πολύ καιρό τους νεκρούς εδώ. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι οι συγγενείς της γυναίκας απείλησαν το νοσοκομείο να την κρατήσει μέχρι να γίνει νεκροψία και η διοίκηση είπε ότι «φέρτε μου μια εισαγγελική εντολή». Δεν την έφεραν ποτέ, όπως είπε ο κ. Γιαννάκος γιατί πάνε στα δικαστήρια τους πάντες.

«Δεν έχουν τον Θεό τους, δεν σέβονται τη μνήμη των νεκρών τους» είπε ο κ. Γιαννάκος.

Ασύλληπτα περιστατικά στην Πάτρα

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην Πάτρα είπε ακόμη ότι «συμβαίνει αυτό το φαινόμενο και μάλιστα πολλοί νεκροί επειδή δεν έχει θέση στους ψυκτικούς θαλάμους, παραμένουν στα φορεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων καθώς οι ψυκτικοί θάλαμοι είναι γεμάτοι με ανθρώπους με κορονοϊό. Έτσι δεν μπαίνουν όσοι δεν έχουν covid ή όσοι οι συγγενείς τους προγραμματίζουν τελετή ταφής μια άλλη ημέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ