Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Παραμένει ισχυρό το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν κάτω από ποιες συνθήκες τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα έφυγαν από τη ζωή. Ένα από τα πρόσωπα που ασχολούνται πολύ με την υπόθεση, παρέχοντας πληροφορίες στα Μέσα Ενημέρωσης με την επιστημονική του ιδιότητα, είναι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” το πρωί του Σαββάτου, ο Γρηγόρης Λέων ρωτήθηκε για τις ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας και για τα διφορούμενα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον αν ο θάνατος του κοριτσιού προκλήθηκε από ασφυξία.

“Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν θα βγει το τελικό πόρισμα θα έχουν συνεκτιμηθεί τα πάντα και μάλιστα εδώ επειδή είναι όντως μία δύσκολη περίπτωση δεν εκτιμώνται μόνο πράγματα τα οποία ταιριάζουν και άρα λέμε ότι έχουμε ασφυξία. Εκτιμώνται και πράγματα τα οποία ουσιαστικά αποκλείονται και φτάνουμε στην ασφυξία. Δηλαδή εάν αυτή τη στιγμή λέμε ότι έχουμε δύο – τρία σενάρια προφανώς και πρέπει να αποκλείσουμε ισχυρότατα τα άλλα δύο για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στο τρίτο” διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας στο MEGA.

Όσο για τον αν μπορεί να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος χωρίς να βρεθούν ευρήματα ποτέ στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις ο ίδιος διευκρίνισε: “Κάποιος ο οποίος πεθαίνει από ασφυξία έχει μία σειρά από ευρήματα τα οποία αξιολογούνται μαζί με άλλα ευρήματα για να αποκλείσουμε τα άλλα σενάρια. Εδώ έχουμε ευρήματα, μην έχετε αμφιβολία ότι στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί έχουμε και μάλιστα αρκετά ευρήματα”. Ο Γρηγόρης Λέων επανέλαβε την εκτίμησή του πως ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένα ισχυρό σενάριο.

“Προφανώς αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται οι συνάδελφοι και οποιοδήποτε άλλο σενάριο και αν αποκλειστούν τα άλλα κάπου θα καταλήξουμε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να έχει καταλήξει και να μην βρούμε από τι” πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Σε άλλο σημείο ο Γρηγόρης Λέων, σχολίασε το γεγονός πως η μητέρα καταφέρνει και περιγράφει με λεπτομέρειες πώς κατέληξαν τα τρία παιδιά της.

“Η μητέρα περιγράφει καταστάσεις που δεν συνάδουν με την ασθένεια. Έχουμε ένα παιδάκι που πάσχει από λευχαιμία και η μητέρα μας περιγράφει ιατρικούς όρους, πάρα πολύ σωστά, για κάτι διαφορετικό” υποστήριξε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ