Γρεβενά: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 6χρονου Θωμά – Απινιδωτές για τα σχολεία αντί για στεφάνια ζήτησαν οι γονείς

Ράγισαν καρδιές στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά. Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον μικρό Θωμά. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι μέσα στον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ζωή από τον χαμό του παιδιού τους.

Δεν έμειναν όμως μόνο στην δωρεά οργάνων. Αντί στεφάνων ζήτησαν να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό στο ειδικό κυτίο που θα βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας για την αγορά και δωρεά απινιδωτών σε Δημοτικά σχολεία των Γρεβενών.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και πολλών ιερέων, καθώς ο παππούς του 6χρονου Θωμά είναι ιερέας.

Με τον θάνατό του ο Θωμάς έδωσε ζωή σε 7 συνανθρώπους μας από την Ελλάδα και την Ιταλία που αναζητούσαν μόσχευμα για να συνεχίσουν να ζουν.

Από την πλευρά της η μητέρα του 6χρονου Θωμά ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών λέγοντας τους «να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει».

Ο μικρός Θωμάς, υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ