Μάχη ζωής δίνει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά – Οι γιατροί στην ΜΕΘ Παίδων του Ρίου έκαναν «ψύξη» εγκεφάλου

Ένα θετικό μήνυμα περιμένουν με αγωνία οι γονείς του μικρού Θωμά από τα Γρεβενά, που υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ώρες αγωνίας για 6χρονο από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή – Χάλασε το ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στην Πάτρα

Ο 6χρονος νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να αναστρέψουν την κατάσταση καθώς το 48ωρο είναι κρίσιμο.

Το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη ωστόσο δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα κατά τη διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να παραλάβει τον 6χρονο άλλο.

Σύμφωνα με το tempo24.news, οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής αρχίζοντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού δηλώνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, τονίζοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ