Δωρεά οργάνων: Δώρα ζωής από τον 6χρονο από τα Γρεβενά και τον 19χρονο από τον Αγρίνιο

«Δώρα ζωής» σε λήπτες από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα αλλά και Ιταλία, δίνουν μετά την γενναία απόφαση των γονέων τους για δωρεά των οργάνων τους, ο 6χρονος από τα Γρεβενά που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από ανακοπή και κατέληξε στο νοσοκομείο της Πάτρας καθώς και ο 19χρονος, θύμα τροχαίου στο Αγρίνιο, που κατέληξε στο νοσοκομείο της Άρτας. Ήδη στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρό λήπτη.

«Δώρα ζωής» και σε άλλους τρεις συνανθρώπους μας έκανε η οικογένεια του 18χρονου. Στο νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται και ιατρικές ομάδες από Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα για να λάβουν και να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση των νεφρών και του ήπατος του 18χρονου, θύματος τροχαίου στο Αγρίνιο στις 27 Δεκεμβρίου. Ύστερα από 11 ημέρες νοσηλείας το πρωί της Παρασκευής, ημέρα των Θεοφανίων, η οικογένεια έδωσε την συγκατάθεση της και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ξεκίνησε άμεσα της διαδικασίες για την λήψη των οργάνων.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν ήδη το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου, συνοδεία δύο περιπολικών, ο ένας νεφρός και το ήπαρ του 19χρονου. Οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του για να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήδη έχουν κληθεί οι υποψήφιοι λήπτες, θα γίνει άμεσα το τεστ ιστοσυμβατότητας και το απόγευμα θα αρχίσουν οι μεταμοσχεύσεις.

Ο 19χρόνος με παρέα φίλων του έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε κολώνα φωτισμού στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και όταν διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, θα έρθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία ενώ οι κερατοειδείς και οι νεφροί σε λήπτες στη Ελλάδα. Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ