Google News: Η νέα εμφάνιση και η 20η επέτειος – Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά

Η Google λανσάρει μια επανασχεδιασμένη έκδοση των Ειδήσεων Google (Google News) σε επιτραπέζιους υπολογιστές, την οποία οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες πληροφοριών τους. Η ανανέωση κρίθηκε επιβεβλημένη και αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες στη δημοσιογραφία.

Αυτή η ενημέρωση προσθέτει:

  • Δυνατότητα προσθήκης φίλτρων
  • Προσαρμόσιμα θέματα
  • Μια διευρυμένη ενότητα Ελέγχου δεδομένων

Η Google λέει ότι η νέα εμφάνιση των Google News σε επιτραπέζιους υπολογιστές είναι εμπνευσμένη από σχόλια που ελήφθησαν από τους αναγνώστες. Σήμερα είναι επίσης η 20ή επέτειος των Google News —ένα από τα πρώτα εργαλεία για τη συγκέντρωση ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Όταν κυκλοφόρησε, το Google News άνοιξε νέους δρόμους στη συγκέντρωση ειδήσεων συγκεντρώνοντας συνδέσμους σε πραγματικό χρόνο, ομαδοποιώντας άρθρα ανά ιστορία και ταξινομώντας ειδήσεις από εκδότες σε όλο τον κόσμο.

“Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 20 χρόνια – και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και αναζητούν πληροφορίες, και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί καλύπτουν τις ειδήσεις, έχουν αλλάξει μαζί τους. Στην Google, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με εκδότες, κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ειδήσεων που ανταποκρίνεται στους νέους τρόπους που αναζητούν και καταναλώνουν οι άνθρωποι ειδήσεις” σημειώνει η Google για την επέτειο.

“Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των κινητών συσκευών, των ειδοποιήσεων, των εφαρμογών και των ιστοσελίδων ειδήσεων σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερους τρόπους να λαμβάνουν ειδήσεις από ποτέ. Οι Ειδήσεις Google παρέχουν στους χρήστες έναν απλό τρόπο να περιορίσουν τον “θόρυβο” και να ανακαλύψουν εύκολα τι είναι σημαντικό στην τοπική τους κοινότητα και σε όλο τον κόσμο. Από τοπικά και περιφερειακά ειδησεογραφικά πρακτορεία έως εθνικές και παγκόσμιες προοπτικές, οι Ειδήσεις Google συγκεντρώνουν ποικίλες πηγές για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας” αναφέρει η Google.

“Το όραμά μας για τις Ειδήσεις Google επικεντρώνεται στην ενίσχυση της πρόσβασης στις τοπικές ειδήσεις, στην παροχή πρόσβασης σε ποικίλες πηγές και στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, προστατεύοντας παράλληλα τον ανοιχτό ιστό. Σήμερα ανακοινώνουμε αρκετούς τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν ένα ευρύ φάσμα έγκυρων ειδήσεων, μέσω της παγκόσμιας υποστήριξης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς και της καινοτομίας προϊόντων” προστίθεται στην ανακοίνωση των αλλαγών.

Το ανανεωμένο Google News

Οι Ειδήσεις Google είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 125 χώρες και 40 γλώσσες. Κάθε μήνα, οι χρήστες κάνουν κλικ από την Αναζήτηση Google και τα αποτελέσματα των Ειδήσεων Google στους ιστότοπους των εκδοτών περισσότερες από 24 δισεκατομμύρια φορές. Οι αλγόριθμοι της Google χρησιμοποιούν μηχανική εκμάθηση για να αναλύσουν εκατοντάδες διαφορετικούς παράγοντες για να εντοπίσουν και να οργανώσουν τις ιστορίες που καλύπτονται σε όλο τον κόσμο.

Ένα παράδειγμα των επιλογών προσαρμογής για Θέματα στη νέα επιφάνεια εργασίας των Ειδήσεων Google

Νέα φίλτρα

Μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα στην ενότητα τοπικών ειδήσεων για να αντλήσετε ειδήσεις από πολλές τοποθεσίες ταυτόχρονα. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση σημαντικών ειδήσεων, φέρνοντας κορυφαίες ειδήσεις, τοπικές ειδήσεις και εξατομικευμένες επιλογές στην κορυφή της σελίδας.

Προσαρμόσιμα θέματα

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα θέματα που εμφανίζονται στη νέα αρχική σελίδα υπολογιστών Google News. Μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αναδιατάξετε θέματα κάνοντας κλικ στο μπλε κουμπί προσαρμογής στην επάνω δεξιά γωνία των θεμάτων σας.

Google News 

Εκτεταμένος έλεγχος δεδομένων

Το Google News σε επιτραπέζιους υπολογιστές παρέχουν πλέον περισσότερο πλαίσιο – fact checking σχετικά με ειδήσεις σε μια εκτεταμένη ενότητα ως “Έλεγχος πληροφοριών”. Θα δείτε πλέον τον αρχικό ισχυρισμό που έγινε αρχικά μαζί με την ελεγμένη αξιολόγηση της είδησης από ανεξάρτητους οργανισμούς.

Επανεκκίνηση στην Ισπανία

Μετά από μια παύση οκτώ ετών, οι Ειδήσεις Google επιστρέφουν στην Ισπανία με τη σημερινή κυκλοφορία στον επανασχεδιασμό επιτραπέζιων υπολογιστών.

Πατήστε εδώ για να προσθέσετε και να ακολουθήσετε το enikos.gr στο Google News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ