Γλυκά Νερά: Σε στενό κύκλο η βάπτιση της μικρής Λυδίας – Τα μαρτυρικά, οι μπομπονιέρες και οι νονοί

Σε στενό οικογενειακό κύκλο βαπτίστηκε στην Αλόννησο η μικρή Λυδία, κόρη της Καρολάιν, που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Στο μυστήριο έδωσαν το “παρών” και οι γονείς του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πάνω στα βότσαλα ήταν γραμμένο το όνομα της Λυδίας, ενώ στα μαρτυρικά κυριαρχούσε το μπλε της θάλασσας της Αλοννήσου. Η μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα, ανέλαβε όλες τις λεπτομέρειες της βάπτισης και τα είχε ετοιμάσει όλα από καιρό.  Ήθελε το μυστήριο να γίνει σε στενό κύκλο, να τηρηθεί μυστικότητα απ’ όλους τους καλεσμένους έτσι η πρόσκληση έγινε τηλεφωνικά λίγες ώρες πριν.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του παιδιού της. Η γιαγιά Σουζάνα δεν ήθελε να μην τους συμπεριλάβει στη βάπτιση της εγγονής τους. Οικογενειακός φίλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε: “Αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής της Σούζυ και μεγάλη δύναμη, είναι πολύ δύσκολο” είπε ο Χρήστος Φλωρούς και πρόσθεσε:

“Από τη στιγμή που έχουν συμφιλιωθεί και είναι για το καλό της Λυδίας, μπράβο τους! Θα σταθούμε δίπλα στο κοριτσάκι καθώς θα μεγαλώνει και ό,τι χρειαστούν θα τους βοηθήσουμε.

Νονοί ήταν τρεις παιδικοί φίλοι της Καρολάιν. Μεγάλωσαν μαζί, ήταν μαζί στο σχολείο, στους προσκόπους και στις θεατρικές ομάδες του και τώρα που εκείνη πλέον δεν είναι στη ζωή έδωσαν υπόσχεση να είναι οι νέοι, πνευματικοί, γονείς της μικρής Λυδίας.

Παιδική φίλη της Καρολάιν είπε στον ΑΝΤ1: “Η Φαίδρα ήταν έναν χρόνο μικρότερη και οι άλλοι δύο ήταν συμμαθητές. Ήταν στενός κύκλος, δεν έγινε ντόρος και δεν ήθελαν μάλιστα να γίνει”

Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Πέντε μήνες μετά την άγρια δολοφονία της συζύγου του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα από τη φυλακή εξέφρασε την ικανοποίησή του από την παρουσία των γονιών του στη βάπτιση. Όπως τόνισε ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου, “είναι ικανοποιημένος που είναι μονιασμένοι.

Επί της ουσίας αυτό το οποίο επεδίωκε και ο ίδιος, καμία δικαστική διαμάχη, καμία διένεξη, ό,τι καλύτερο για το παιδί, μετουσιώνεται και με την παρουσία των δύο οικογενειών στη βάπτιση. η επιβράβευση όλων αυτών θα είναι και με την έκδοση της δικαστικής απόφασης που είναι μέσα σε ένα άκρως συναινετικό κλίμα, για το καλό του παιδιού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ