Γλυκά Νερά: Η κατάθεση πραγματογνώμονα για το “έξυπνο” ρολόι της Καρολάιν και το κλάμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Αποτέλεσμα των κινήσεων της Καρολάιν στον ύπνο της μπορεί να είναι τα 17 βήματα που κατέγραψε το ηλεκτρονικό της ρολόι 5 δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό της κι όχι ότι η κοπέλα ήταν ξύπνια, όπως προσπαθεί να πείσει η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ένας από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Της Άννας Κανδύλη

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογο, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο….

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά τον θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Το κλάμα του κατηγορουμένου

Σήμερα αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων 7 ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο τελευταίος δεν θέλησε να εξετάσει κανέναν μάρτυρα σήμερα, ωστόσο όταν η Πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Καρολάιν, στα αποσπάσματα που αφορούσαν στην γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάματα.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα είπε πως: «Η δίκη μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί».

Ως προς τη σχέση του κατηγορούμενου με τους γονείς του, είπε πως «η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόνταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά τον γάμο».

Πρόεδρος: Για ποιον λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένεια, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας εν ενεργεία εισαγγελική λειτουργός που προτάθηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν…Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ