Γλυκά Νερά: Νέες καταθέσεις στον ανακριτή – Τι αναμένεται από την άρση απορρήτου

Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που έρχεται για την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στα Γλυκά Νερά. Αναμένονται οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστήριων για την κάμερα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά και για το κινητό του συζυγοκτόνου.
Συγκεκριμένα, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν οι Αρχές στα χέρια τους στοιχεία που θα δίνουν απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την κάμερα, καθώς περιμένουν να δουν εάν η κάμερα αποσυνδέθηκε πριν από τη δολοφονία της 20χρονης ή μετά.
Η δολοφονία έγινε περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Εάν αποδειχθεί λοιπόν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την είχε αποσυνδέσει πριν σκοτώσει την Καρολάιν, τότε αυτό θα επιτρέψει στις Αρχές να του αποδώσουν κατηγορίες για την προμελέτη του εγκλήματος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν το προσχεδιάσει αλλά η δολοφονία προέκυψε έπειτα από καβγά εκείνο το βράδυ.

Γλυκά Νερά

Το μοιραίο βράδυ στα Γλυκά Νερά

Το δεύτερο βασικό ερώτημα θα απαντηθεί από τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Σύμφωνα με τον ALPHA, οι Αρχές περιμένουν να δουν εάν ο πιλότος επικοινώνησε με κάποιους και με ποιους πριν ή μετά τη δολοφονία. Αυτό θα δείξει εάν ενημέρωσε άλλα άτομα για το τι σκόπευε να κάνει ή εάν ενημέρωσε εκ των υστέρων κάποια άτομα για το τι συνέβη και εάν κάποιοι τον βοήθησαν στο να οργανώσει και να σκηνοθετήσει τη “ληστεία” στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
Καρολάιν Γλυκά Νερά

Καταθέτουν συγγενείς

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και για ακόμη έναν λόγο. Σύμφωνα με τον ALPHA, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή τόσο οι γονείς της Καρολάιν, όσο και οι γονείς του συζυγοκτόνου.
Σημειώνεται ότι κανένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού δεν έχει καταθέσει ακόμα στον ανακριτή. Αυτό αναμένεται να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι αναμένουμε “τις εκθέσεις που αφορούν στο τηλεφωνικό απόρρητο, τις εκθέσεις που αφορούν στο τραπεζικό απόρρητο, συν την πραγματογνωμοσύνη που αφορά στην περιβόητη κάμερα, που θα δείξουν διάφορα στοιχεία σχετικά με τους ισχυρισμούς του εντολέως μου”.

Χθες, ο κ. Παπαϊωαννίδης διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί συνεργών. Είπε ότι “έχουν καταρριφθεί τόσο σε επίπεδο αστυνομίας όσο και σε επίπεδο ανακρίσεως” και έκανε λόγο για “μυθεύματα’.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε ότι “ήταν ένα έγκλημα, το οποίο το πυροδότησαν γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας”

Τέλος, γνωστοποίησε ότι στις 7 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση σχετικά με την επιμέλεια του μικρής Λυδίας.

Το σενάριο περί συνεργού στα Γλυκά Νερά

Ο πιλότος κρατείται ήδη στις φυλακές, μετά και την καθυστερημένη ομολογία του ότι αυτός σκότωσε την νεαρή μητέρα μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά  και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη “ληστεία”.

Τέσσερις μήνες μετά τη σοκαριστική δολοφονία, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν ακόμη σκοτεινά σημεία και ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Όπως είχε γράψει και η Realnews, ένα από τα βασικά ερωτήματα που βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών είναι η εμπλοκή τρίτου προσώπου ως συνεργού του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρείται βέβαιο ότι ο 32χρονος πιλότος είχε συνεργό, όχι κατά την τέλεση του φρικτού εγκλήματος αλλά μετά προκειμένου να “σβήσει” τα ίχνη που θα πρόδιδαν την φρικαλέα πράξη του.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της μητέρας του παιδιού του, τηλεφώνησε σε οικείο του πρόσωπο, ώστε να τον βοηθήσει να “σκηνοθετήσει” τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να αποπροσανατολίσει την αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ερευνών προκειμένου να πέσει φως στη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, έχουν κληθεί στη ΓΑΔΑ για νέες καταθέσεις, άτομα από το στενό οικογενειακό κύκλο του 32χρονου πιλότου. Μάλιστα, ένα από αυτά κατέθεσε τρεις φορές, δίνοντας σχετικές διευκρινίσεις.

Το μυστήριο με τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών βρίσκονται και τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Ελένη Μυλωνοπούλου, η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν και του πιλότου.

Τα τρία τηλεφωνήματα φέρονται να έγιναν 10 ημέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, το διάστημα μεταξύ 21 με 25 Μαΐου, από άγνωστο άνδρα που της διαμήνυσε πως θα την σκοτώσει. Ερευνάται, λοιπόν, εάν αυτά τα τηλεφωνήματα σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

“Οποιαδήποτε κατάθεση υπάρχει από τρίτα πρόσωπα στην δικογραφία τουλάχιστον, που αναφέρουν κάποιες αόριστες καταστάσεις, αυτά θα κριθούν και θα κριθούν και μεταγενέστερα”, δηλώνει σχετικά ο δικηγόρος του πιλότου στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από την κ. Μυλωνοπούλου, και πρώην συνεργάτης της δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο μάλιστα ηχογραφήθηκε από τον τηλεφωνητή του γραφείου του, ενώ το επίμαχο διάστημα φέρονται να έγιναν δολιοφθορές στο αυτοκίνητο της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, στην οποία η Καρολάιν εμπιστευόταν τα προβλήματα στον γάμο της με τον σύζυγό της.

“Αυτά τα οποία αναφέρονται ενδεχομένως, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη, σίγουρα και αυτή είναι που έκρινε ή θα κρίνει αν υπάρχει εμπλοκή οποιαδήποτε ανθρώπου. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει”, υποστηρίζει ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Mega, σχετικά με τα τρία απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε η σύμβουλος του ζευγαριού, οι Αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για “τυφλά τηλεφωνήματα”.

Κι αυτό, διότι, απειλητικά τηλεφωνήματα, δέχθηκε και μια σύμβουλος της κ. Μυλωνοπούλου, η οποία δεν είχε σχέση με τις συνεδρίες της Καρολάιν με τον πιλότο.

Δηλαδή, οι Αρχές εικάζουν ότι τα συγκεκριμένα απειλητικά τηλεφωνήματα είτε σχετίζονται με φαρσέρ, είτε με ορισμένες διενέξεις που είχε η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρωταρχικός στόχος των Αρχών είναι να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο προσχεδιασμός της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ