Γλυφάδα: «Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω» – Μαρτυρία σοκ για το τριπλό φονικό

Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις των εργαζομένων στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα, όπου έγινε το τριπλό φονικό. Την ίδια ώρα, μεσίστια κυματίζει η σημαία στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, σε ένδειξη πένθους για το μακελειό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

«Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του. Εγώ επειδή φοβήθηκα ότι θα γινόταν κάποιο κακό ανέβηκα γρήγορα στο γραφείο του Βλασσάκη και του είπα ότι είχα δει τον Άρη και ότι είχε όπλο μαζί του. Ο Βλασσάκης στην αρχή μου είπε να φωνάξουμε τον Γ., ο οποίος ήταν απόστρατος αστυνομικός και ήταν παλιά στην Ασφάλεια, αλλά επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο ο Βλασσάκης μου είπε να πάω εγώ να καθυστερήσω τον Άρη και αυτός θα καλούσε την Αστυνομία. Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες» αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η περιγραφή του συνεχίζεται: «Κινήθηκε προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στον διάδρομο και του είπα να σταματήσει. Τότε βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι και εκείνος μου είπε ‘φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι’».

«Άκουσα ένα δυνατό «μπαμ» και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει»

«Ο Άρης έσκυψε προς τον σάκο που είχε μαζί του και πήρε μια καραμπίνα και την έστρεψε προς το μέρος μου. Εγώ μόλις είδα ότι γύρισε την καραμπίνα προς το μέρος μου έτρεξα και απομακρύνθηκα προς τις σκάλες και κατέβηκα προς την ρεσεψιόν της εταιρείας και καθώς έτρεχα στις σκάλες άκουσα ένα δυνατό «μπαμ» και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει» είπε χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος στην εταιρεία.

Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις του δράστη με την οικογένεια

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δράστη και το κινητό του τηλέφωνο. «Κλειδί» θεωρούνται οι σχέσεις του με τα μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας και τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό, ενώ θεωρείται πως τα κομμάτια του «παζλ» θα ενώσει η κατάθεση που αναμένει να δώσει η Δέσποινα Καρνέση.

Ο δράστης ήταν κοντά στην οικογένεια για 36 χρόνια και οι αρχικές πληροφορίες, όπως και οι μαρτυρίες, οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι διέπραξε το φονικό επειδή απολύθηκε και του έγινε έξωση από το σπίτι. Ωστόσο, αυτό ανατράπηκε καθώς ο «Άρης», μόνο οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετώπιζε, ενώ ήδη είχαν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες από την απόλυσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας European Product Carriers, η οποία κάνει λόγο για αδιανόητη τραγωδία, για μια ολότελα ανήθικη και εγκληματική πράξη και για έναν κοινό δολοφόνο χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο: «Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από έναν χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ».

Στη συνέχεια προσλήφθηκε από εταιρεία που είχε ανοίξει ο Σπύρος Καρνέσης, ενώ όπως προκύπτει δεν θα έμενε χωρίς σπίτι, καθώς το διαμέρισμα στην Γλυφάδα είναι στο όνομα του αδελφού της Μαρίας Καρνέση.

Καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν είχε οικογένεια στην Ελλάδα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν τον κοινωνικό περίγυρο, προκειμένου να πάρουν καταθέσεις.

Μπαλάσκας: «Υπάρχουν αντιφάσεις… μπερδεύονται πολύ τα πράγματα – Ήταν και σε ΔΣ και για τους Πεταλιούς»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως ««Υπάρχουν αντιφάσεις… Μπερδεύονται πολύ τα πράγματα. Υπάρχουν πλέον και αντίθετες απόψεις. Από ότι έχει συλλέξει η αστυνομία ο δράστης ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Αυτό λένε οι μαρτυρίες, βοηθούσε, έδινε λεφτά. Όλοι οι υπάλληλοι που ήταν μέσα, λένε τα καλύτερα. Στην Ελβετία είχε και άλλα ποσά που διαχειρίζονταν άνθρωποι της εταιρείας, αλλά ήταν και αυτός μέσα. Είναι ανατροπή, καθώς αποδεικνύεται ότι ήταν αγαπητός άνθρωπος του παππού και είχε πολλαπλούς στόχους και ρόλους. Ήταν ο εξ απορρήτων του παππού και μετά εντάχθηκε στο στρατόπεδο του γιου».

«Ήταν και σε ΔΣ και για τους Πεταλιούς. Δεν μιλάμε για υπαλληλάκο εδώ. Αν δείτε τα ποσά που παίζονται για τους Πεταλιούς, είναι τεράστια και αυτός ο άνθρωπος ήταν μέσα σε αυτό» σχολίασε.

«Ήταν προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα» – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

«Είναι φήμες εντελώς ανυπόστατες τα περί απολύσεως και έξωσης από το σπίτι», τόνισε ο δικηγόρος της Δέσποινας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης στο MEGA, ενώ όπως είπε για την πελάτισσά του «ήταν και εκείνη στην εταιρεία αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας έσωσε τη ζωή της γιατί εντός δύο λεπτών πήγαν οι πρώτες μηχανές της Αστυνομίας και εμπόδισαν τον δράστη να συνεχίσει και να σκοτώσει και την Δέσποινα».

«Πήγε στοχευμένα, δεν δικαιολογείται αυτή η ενέργεια, ήταν προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση, είχε 500.000 ευρώ καταθέσεις» είπε ο δικηγόρος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ