Κατερινόπουλος για Γλυφάδα: «Ο 76χρονος ίσως ένιωσε αδικία και αχαριστία» – Για προσχεδιασμένο έγκλημα μιλά ο δικηγόρος της οικογένειας

«Ο 76χρονος ένιωσε ενδεχομένως αδικία και αχαριστία» τόνισε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία, European Navigation στην Γλυφάδα με θύματα την ιδιοκτήτρια, Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη και τον πρώην καπετάνιο- εργαζόμενο του ομίλου, Ηλία Κουκουλάρη.

Γλυφάδα: Ο δράστης του τριπλού φονικού είχε 1,5 εκατ. σε λογαριασμό της Ελβετίας και 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα

«Όταν ένας άνθρωπος σκοτώνει τρεις και στη συνέχεια αυτοκτονεί, δείχνει ότι είχε τέτοια συναισθήματα εκείνη την ώρα που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Δεν υπήρχε λογική σε αυτόν τον άνθρωπο εκείνη τη στιγμή. Κάποιο γεγονός συνέβη που διατάραξε τα συναισθήματά του, κορυφώθηκαν τα συναισθήματα, εξαφανίστηκε η λογική και όταν έκανε το έγκλημα επανήλθε η λογική και πήγε να αυτοκτονήσει» τόνισε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Προφανώς ένιωσε αδικία, ένιωσε ότι τελείωσε ως άνθρωπος, ένιωσε ενδεχομένως μια αχαριστία και το αποτέλεσμα είναι να φτάσει εκεί που έφτασε. Αν υπήρχε σχεδιασμός, δεν πιστεύω ότι θα σχεδίαζε την αυτοκτονία του. Μάλλον ένιωσε παραπεταμένος. Δεν θυμίζει άνθρωπο που είχε πριν στη ζωή του εγκληματική δράση ή κακοποιητικό παρελθόν. Προφανώς ένιωσε έτσι όταν έφτασε στο τέλος. Μου θυμίζει περιπτώσεις ομηριών που συμβαίνει ένα γεγονός που σε κάποιον εκτινάσσονται τα συναισθήματά του» είπε ο ίδιος.

Γλυφάδα: «Αν δεν φύγεις από το σπίτι, θα σε κάψω σαν ποντίκι» – Νέες πληροφορίες για το μακελειό στη ναυτιλιακή

«Ήταν προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα» – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

«Είναι φήμες εντελώς ανυπόστατες τα περί απολύσεως και έξωσης από το σπίτι», τόνισε ο δικηγόρος της Δέσποινας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης στο MEGA, ενώ όπως είπε για την πελάτισσά του «ήταν και εκείνη στην εταιρεία αλλά η πολύ γρήγορη επέμβαση της Αστυνομίας έσωσε τη ζωή της γιατί εντός δύο λεπτών πήγαν οι πρώτες μηχανές της Αστυνομίας και εμπόδισαν τον δράστη να συνεχίσει και να σκοτώσει και την Δέσποινα».

«Πήγε στοχευμένα, δεν δικαιολογείται αυτή η ενέργεια, ήταν προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση, είχε 500.000 ευρώ καταθέσεις» είπε ο δικηγόρος και συνέχισε λέγοντας:

Γλυφάδα: Συγκλονίζει η κόρη του καπετάνιου – «Δεν είχε πειράξει ούτε κουνούπι ο πατέρας μου»

«Όταν ερχόταν από τους Πεταλιούς έμενε στο σπίτι στην Γλυφάδα, αλλά δεν ανήκε στις αδελφές Καρνέση. Ανήκει στον Σπύρο. Το σπίτι στους Πεταλιούς ανήκει επίσης στον Σπύρο».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Από τι αγανάκτησε; Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Ήταν άνθρωποι πολιτισμένοι. Απόδειξη και ότι η διαφορά με τον αδελφό πήγε στα δικαστήρια και περιμένουμε την απόφαση. Ήταν ένα μίσος για τους συγκεκριμένους που δεν ξέρουμε πού οφείλεται».

Ο κ. Ηρειώτης απέδωσε την απόφασή του να αυτοκτονήσει στο ότι «όταν επιλήφθηκε η Αστυνομία, ο δράστης κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει το σχέδιό του και τότε αυτοκτόνησε».

Συνεχίζονται οι έρευνες – Στο «μικροσκόπιο» τα όπλα

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας για το μακελειό στη ναυτιλιακή στην Γλυφάδα, έχουν μπει τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία είναι παλιά και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και κειμήλια που βγήκαν από το σπίτι της οικογένειας Καρνέση.

Την ίδια στιγμή, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 76χρονος, σκορπώντας τον θάνατο. Όπως όλα δείχνουν, ο δράστης χρησιμοποίησε και το περίστροφο που είχε μαζί του, όταν ο ηρωικός καπετάνιος προσπάθησε να τον αφοπλίσει παίρνοντάς του την καραμπίνα.

Και τα δύο όπλα που είναι παλιά, σχεδόν αντίκες, με ξεθωριασμένους πια αριθμούς πλαισίου, βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συμπληρώσουν και αυτά με τη σειρά τους άλλο ένα κομματάκι στο άλυτο παζλ του μυστηριώδους κινήτρου του 76χρονου.

Γλυφάδα Καραμπίνα

Ο μοιραίος διαπληκτισμός

Όταν ο δράστης με καταγωγή από την Αίγυπτο, έμπιστος άνθρωπος της οικογένειας, έμπαινε στο γκαράζ της εταιρείας, όλα έδειχναν ότι θα ήταν και η τελευταία.

Ήταν αποφασισμένος να δει την Μαρία Καρνέση. Μαζί του έχει έναν σάκο, μέσα στον οποίο βρίσκονται τα όπλα του καθώς δεν έκρυψε ούτε μία στιγμή τον σκοπό του.

Υπάλληλος εταιρείας: Άρη τι κάνεις εδώ;

Δράστης: Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με διώχνουν από το σπίτι. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω.

Ο Άρης ανεβαίνει στον δεύτερο όροφο της ναυτιλιακής. Αφήνει έξω από το γραφείο της Μαρίας Καρνέση τον σάκο με τα όπλα και μπαίνει μέσα. Ζητάει από εκείνη μια δεύτερη ευκαιρία.

Η 77χρονη κλειδώνει την πόρτα και τότε ο πρώην υπάλληλός της αρχίζει να πυροβολεί.

Η επιχειρηματίας τρέχει αιμόφυρτη από τον δεύτερο όροφο στον πρώτο αλλά δεν καταφέρνει να γλιτώσει. Μπαίνει στο γραφείο του γαμπρού της, Αντώνη Βλασσάκη, και ο δράστης αρχίζει να τους πυροβολεί. Τους σκοτώνει και αμέσως μετά δίνει μάχη με τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Εκείνος, όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας, καταφέρνει να τον αφοπλίσει και να του πάρει την κοντόκαννη καραμπίνα, αλλά πέφτει νεκρός από το δεύτερο όπλο που κρατούσε ο 76χρονος, ένα περίστροφο.

Γλυφάδα δολοφονία μακελειό ναυτιλιακή εταιρεία

Ψάχνουν κινητά και λογαριασμούς

Ο δράστης φαίνεται να είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας European Product Carriers, της εταιρείας Καρνέση, η οποία μιλά για αδιανόητη τραγωδία, για μια ολότελα ανήθικη και εγκληματική πράξη και για έναν κοινό δολοφόνο χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο:

«Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από έναν χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ».

Ο Άρης συνέχιζε να δουλεύει για τον Σπύρο Καρνέση, ενώ συνέχιζε να μένει στο σπίτι που του είχε διατεθεί και σύμφωνα με το κτηματολόγιο ανήκει στον Σπύρο Καρνέση. «Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στην Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει», γράφει η ανακοίνωση.

Επίσης, στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι ο 76χρονος διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Το κινητό του 76χρονου αναμένεται να δώσει απαντήσεις μετά την άρση απορρήτου, για τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 08.29 το πρωί της Δευτέρας ήταν η τελευταία φορά που το κινητό του ενεργοποιήθηκε μέσω viber.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η άρση των τραπεζικών λογαριασμών του δράστη, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλα έως και δυσθεώρητα ποσά, που έχουν κινηθεί από τους λογαριασμούς τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ