Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Συνεχίζεται η μεταφορά ηλικιωμένων – Αντίστροφη μέτρηση για τη σφράγισή του

Θέμα χρόνου είναι να σφραγιστεί το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ηλικιωμένων που βρίσκονται ακόμα στη δομή.

Κορυδαλλός: Αδειάζει το γηροκομείο – «κολαστήριο»

Περίπου 34 ηλικιωμένοι βρίσκονται στον οίκο ευγηρίας και από τις προηγούμενες ημέρες έχει αρχίσει η απομάκρυνσή τους σταδιακά, ανάλογα και με τις εντολές του ΕΟΔΥ, καθώς είχε τεθεί σε ισχύ καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό

Κορυδαλλός: Ακόμη μία μεταφορά ηλικιωμένης από το γηροκομείο – κολαστήριο

Στο μεταξύ, σοκ έχει προκαλέσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο μεταξύ άλλων έχει μια αναφορά που προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με το πόρισμα φαίνεται να υπήρχε αριθμός ηλικιωμένων που έχουν «εξαφανιστεί» χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη τους. Δεν υπάρχει δηλ. αναφορά εάν διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο, αν απεβίωσαν ή αν τους πήραν οι συγγενείς τους από τον χώρο.

Γηροκομείο - κολαστήριο στον Κορυδαλλό

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Διψάω, διψάω» – Νέα καταγγελία στον Realfm 97,8 για άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Επίσης αναφέρει ότι βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι πραγματικά σε άθλια κατάσταση. Ιδιαίτερα, κρατικός έλεγχος, ο οποίος είχε γίνει το 2020 αιφνιδιαστικά, έδειξε ότι δεν φορούσαν τα ρούχα τα οποία τους είχαν δώσει οι συγγενείς τους, ήταν λερωμένοι και πολλοί από αυτούς ήταν ασίτιστοι.

Διαπιστώθηκαν παρατυπίες ακόμη και στις μερίδες του φαγητού. Ενώ θα έπρεπε να ήταν 56 μερίδες για 56 άτομα, βρέθηκε ότι είχαν προμηθευτεί 35, που σημαίνει, ότι μοίραζαν το φαγητό σε μικρότερες ποσότητες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ