Γιώργος Καραϊβάζ: Τα «κλειδιά» που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο αδελφών – Σεσημασμένοι οι δράστες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στις 9 Απριλίου του 2021.

Δύο συλλήψεις για την δολοφονία Καραϊβάζ – Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, συνελήφθησαν σε Γέρακα και Νίκαια και σύμφωνα με το Ανθρωποκτονιών είχαν ενεργή συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 40χρονος θεωρείται από το Ανθρωποκτονιών ως ο εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ ο 48χρονος ήταν στην υποστηρικτική ομάδα. Δηλαδή, ήταν μέσα στο λευκό βαν, που κινήθηκε για αρκετά μεγάλη απόσταση παράλληλα με το σκούτερ, στο οποίο επέβαινε ο αδελφός του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί ακόμη.

Για τους ερευνητές της ασφάλειας είναι ξεκάθαρο πως ο αρχικός σχεδιασμός των εκτελεστών ήταν προχωρήσουν στην δολοφονία, την προηγούμενη μέρα, στις 8 Απριλίου, αλλά δεν το έπραξαν, πιθανώς γιατί μαζί με τον δημοσιογράφο ήταν και η σύζυγός του. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να αναβάλουν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ για το μεσημέρι της 9ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στη συγκεκριμένη ενέργεια συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ο εκτελεστής και ο οδηγός της μηχανής, καθώς και οι επιβαίνοντες στο λευκό βαν που κινήθηκε σχεδόν παράλληλα με το σκούτερ σε μεγάλο μέρος της διαδρομής, χωρίς να δικαιολογείται η παρουσία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες σε ένα σημείο χάνονται οι δράστες από τις κάμερες ασφαλείας και στο αμέσως επόμενο που εντοπίζονται ξανά σε βίντεο που τους κατέγραψε, διαπιστώθηκε πως ο ένας από τους δύο αναβάτες της μηχανής, είχε εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως είχε επιβιβαστεί στο λευκό βαν, που, όπως προκύπτει, έπαιξε κομβικό ρόλο στη διαφυγή των εκτελεστών.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν τουλάχιστον 300 βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των δραστών.

Πώς έφτασαν στην ταυτοποίηση των δύο αδελφών

Σημείο «κλειδί» για την ταυτοποίηση των δύο συλληφθέντων ήταν το βανάκι, με το οποίο έφτασε ο 48χρονος στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί αναλύοντας τα βίντεο, εντόπισαν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος και διαπίστωσαν ότι ανήκει στην σύντροφο του 48χρονου και το χρησιμοποιούσε εταιρεία καθαρισμού, ιδιοκτησίας τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέλφια, εκτός από την εταιρεία καθαρισμού, έχουν βενζινάδικα και μια εταιρεία στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα στοιχεία των δύο ανδρών, ανέλυσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και διαπίστωσαν πως τις επίμαχες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τα κινητά τους ήταν κλειστά για αρκετή ώρα. Επίσης, στα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχει καταγραφεί ο σωματότυπος των δραστών, που ταιριάζει με αυτόν των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστεία το 2013, ενώ σήμερα βγήκε και ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη. Ο 44χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Dirty Harry», έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο «Dirty Harry» φέρεται να είχε αναλάβει την ομάδα ενός νονού της νύχτας με το προσωνύμιο «Κεφάλας», που δολοφονήθηκε στις 16 Μαΐου 2021, έξω από κατάστημα στη Μεταμόρφωση.

Κατά πληροφορίες, τα δύο αδέλφια ανήκαν σε άλλη ομάδα, της οποίας «αρχηγός» ήταν ο γνωστός στη νύχτα με το προσωνύμιο «Καράφλας», «Σαμπρέλας» και «Νταίζη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ