Γιώργος Καραϊβάζ: Έξι δολοφονίες από το δίκτυο των εκτελεστών του δημοσιογράφου – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Tους φακέλους άλλων έξι «συμβολαίων θανάτου» έχουν ανοίξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς φαίνεται πως πλέον υπάρχουν νέα ερευνητικά δεδομένα.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η ατζέντα, η σημείωση και το στυλό που «καίνε» τους δύο προφυλακισμένους

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι έξι δολοφονίες, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, συνδέονται με το δίκτυο των εκτελεστών που φέρεται να οργάνωσε και να έφερε εις πέρας την επιχείρηση εκτέλεσης του μαχητικού αστυνομικού συντάκτη.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έκκληση των δικηγόρων της οικογένειας

Οι έρευνες δείχνουν πως πίσω από αυτές τις δολοφονίες φέρεται να κρύβονται δύο συγκεκριμένες ομάδες «νονών» της νύχτας, οι οποίες είτε συγκρούστηκαν είτε συμμάχησαν κατά τη διάρκεια του ακήρυχτου πολέμου της Greek Mafia. Μάλιστα, εκτιμάται πως τουλάχιστον ο ένας από τους δύο άνδρες που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε επαφές με ορισμένα από τα θύματα, αλλά και με ανθρώπους που κινούσαν και κινούν τα νήματα στη νύχτα.

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, μετά την προφυλάκιση των δύο ανδρών για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, οι Αρχές θα δουν από νέα οπτική τους φακέλους των έξι υποθέσεων, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατάθεση-σοκ αυτόπτη μάρτυρα – «Έκλαιγα γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει»
  1. Ο «Dirty Harry»

Ο Χάρης Κοντογιώργης, ή «Dirty Ηarry», όπως ήταν γνωστός ο πρωταθλητής πυγμαχίας στους ανθρώπους της νύχτας, δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι από ένα άτομο που του είχε στήσει καρτέρι και τον πυροβόλησε πολλές φορές με ένα πιστόλι των 9 χιλ.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, εκτελεστής του Χάρη Κοντογιώργη φέρεται να είναι το ένα από τα αδέλφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία Καραϊβάζ και συγκεκριμένα ο 40χρονος που ήδη έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος και για τις δύο δολοφονίες.

Ο 40χρονος φέρεται να εκτέλεσε τον Κοντογιώργη για λόγους εκδίκησης, καθώς το θύμα θεωρείται ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέβαλε ώστε ο Μιχάλης Καπίρης, ο παλαιός «νονός» της νύχτας στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Ιωνία, να εκτελεστεί έξω από καντίνα στην οδό Τατοΐου.

Ωστόσο, λίγες ημέρες έπειτα από τη δολοφονία του Κοντογιώργη, η περιοχή άλλαξε χέρια και τα νυχτερινά καταστήματα πέρασαν στο καθεστώς «προστασίας» άλλου «νονού» της νύχτας, με «βαρύ» όνομα στον υπόκοσμο. Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο «Dirty Harry» δολοφονήθηκε για να του πάρει την περιοχή ο «νονός» για λογαριασμό του οποίου φέρεται πως δρούσε ο 40χρονος.

  1. Ο «εισπράκτορας» της Νέας Σμύρνης

Οι θαμώνες καφετέριας στην Νέα Σμύρνη «πάγωσαν» εκείνο το απόγευμα του Δεκεμβρίου του 2022 όταν είδαν έναν μαυροντυμένο άνδρα να μπαίνει στο κατάστημα και να πυροβολεί εν ψυχρώ έναν 36χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν «εισπράκτορας» των χρημάτων που του έδιναν οι καταστηματάρχες της περιοχής για να «προστατεύει» τα μαγαζιά τους. Αρχικά, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών πίστεψαν πως η συγκεκριμένη δολοφονία είχε σχέση με την εκτέλεση επιχειρηματία στα Τίρανα. Όμως, νεότερες πληροφορίες που έφτασαν στα «αυτιά» των αστυνομικών τούς έκαναν να αλλάξουν άρδην την ερευνητική πορεία, καθώς τα περισσότερα από τα καταστήματα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αλλά και περιφερειακά, ως εκ θαύματος πέρασαν στα χέρια του ίδιου «νονού» της νύχτας που είχε πάρει και τα μαγαζιά από την περιοχή του «Dirty Harry».

Κατά συνέπεια, οι έρευνες ακολούθησαν πλέον εντελώς διαφορετικό «μονοπάτι». Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως βρίσκονται σε καλό δρόμο και ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί να είναι σε θέση να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος συγκεκριμένου ανθρώπου, που έχει στενή σχέση με γνωστό «νονό» της νύχτας.

  1. Ο «Καπέ»

Ο Δημήτρης Καπετανάκης, εκτός της φιλίας που διατηρούσε με τον Γιώργο Καραϊβάζ (το είχε γράψει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στο ιστολόγιό του), ήταν παράλληλα κι ένα όνομα με «βαρύ» παρελθόν στην Greek Mafia.

Δολοφονήθηκε στα Βριλήσσια στις 9 Δεκεμβρίου του 2020, όταν ένας άγνωστος άνδρας, που ήταν πεζός, άδειασε επάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα από πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ. Το θύμα δεν πρόλαβε καν να τραβήξει το όπλο που είχε στην κατοχή του. Το όνομα του «Καπέ» φιγουράριζε μαζί με αυτό του Δημήτρη Μάλαμα στο περιβόητο πόρισμα της ΕΥΠ για την διαπλοκή αστυνομικών και κακοποιών και τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τη δολοφονία του ο Καπετανάκης είχε σφοδρή έως θανάσιμη αντιπαλότητα με συγκεκριμένο «νονό» της νύχτας, ο οποίος είχε απλώσει τα δίχτυα του στα βόρεια αλλά και στα νότια προάστια της Αττικής και σε περιοχές όπως η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πίσω και από αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» κρύβεται συγκεκριμένος «νονός» της νύχτας, με επίσης «βαρύ» όνομα στην πιάτσα της Greek Mafia.

  1. Ο «Μαύρος»

Ο Κώστας Ασημακόπουλος, πιο γνωστός στη νύχτα ως «Μαύρος», για χρόνια φερόταν να είναι το «δεξί χέρι» γνωστού «νονού» της νύχτας. Εκτελέστηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 από δύο άτομα που του είχαν στήσει καρτέρι στην πιλοτή του σπιτιού του στην Ηλιούπολη. Τότε, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούσαν πως η δολοφονία του Ασημακόπουλου ήταν μια άμεση απάντηση στη δολοφονία του Καπετανάκη, ο οποίος είχε εκτελεστεί μόλις λίγες ημέρες πριν. Ωστόσο, μήνες μετά άρχισαν να εξετάζουν ένα νέο σενάριο. Ο Ασημακόπουλος φερόταν και ως ο ταμίας της ομάδας του γνωστού «νονού» της νύχτας, ο οποίος είχε γλιτώσει από τον θάνατο στο παρά πέντε, τον Ιούλιο του 2020 στη Βάρη, όταν τον πυροβόλησαν άγνωστοι με πρόθεση βέβαια να τον σκοτώσουν. Ο 50χρονος τότε άνδρας με το «βαρύ» όνομα στη νύχτα είχε καταφέρει να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του και τελικά να γλιτώσει, έπειτα όμως από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Οι «κακές γλώσσες» της νύχτας, μετά τη δολοφονία του «Μαύρου», άρχισαν να μιλούν για αλλαγή στρατοπέδου από τον Ασημακόπουλο και ενδεχόμενη συμμαχία του με τον Καπετανάκη. Εκτιμάται ότι αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στους παλαιούς φίλους του 50χρονου, οι οποίοι πιθανολογείται ότι αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση.

  1. Το πρατήριο

Ήταν πρωί της 18ης Ιουνίου του 2022 όταν ένας επιχειρηματίας έπεφτε νεκρός έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα. Οι δολοφόνοι του είχαν στήσει κυριολεκτικά μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, με ένα λευκό βαν, για να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου». Το θύμα, κατά το παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών και συνδεόταν φιλικά με τον 40χρονο που προφυλακίστηκε, κατηγορούμενο για τις δολοφονίες Καραϊβάζ και Κοντογιώργη.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρονος κυκλοφορούσε με μια Ferrari, η οποία πριν ανήκε στον δολοφονημένο επιχειρηματία. Παράλληλα, άλλες πηγές αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με τον 40χρονο να του παρέχει προστασία ως σωματοφύλακας, καθώς φοβόταν για τη ζωή του λόγω της αντιπαλότητας που είχε με ανθρώπους της νύχτας που είχαν σχέση με λαθρεμπόριο πετρελαίου και παράνομη εισαγωγή χημικών διαλυτών από τη Βουλγαρία.

Την ημέρα, ωστόσο, της δολοφονίας του, όταν ο πατέρας του επιχειρηματία έφτασε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το πτώμα του παιδιού του, άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος «πού είναι οι άνθρωποι της ασφάλειάς του;».

  1. Ο «Θείος Τζο»

Το Πάσχα του 2022 δολοφονήθηκε στο εξοχικό του ο Γιάννης Σκαφτούρος. Ο «Θείος Τζο», όπως ήταν το παρατσούκλι του, θεωρείται ότι ήταν ένα από τα αρχηγικά στελέχη της Greek Mafia. Η δολοφονία του θύμιζε επίσης μια στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, με τη συμμετοχή τουλάχιστον έξι ατόμων, τα οποία κυριολεκτικά εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της εξοχικής κατοικίας του, στα Σκούρτα Βοιωτίας. Πληροφορίες που έχουν περιέλθει στα χέρια των Αρχών αναφέρουν πως ίσως η δολοφονία Σκαφτούρου σχετίζεται με αυτή του επιχειρηματία στον Γέρακα, με σκοπό την κυριαρχία στον χώρο των καυσίμων – παράνομων και νόμιμων.

Οι συσχετισμοί

Όλα δείχνουν πως ίσως ένα μεγάλο μέρος του μυστικού για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ -και όχι μόνο- κρύβεται σε μια δικογραφία που είχε συνταχθεί το 2015 και μάλιστα περιείχε συνομιλία γνωστού «νονού» της νύχτας με πρωτοπαλίκαρό του, στην οποία γινόταν αναφορά και στο όνομα του μαχητικού δημοσιογράφου, ο οποίος φαίνεται να είχε ενοχλήσει κυκλώματα της νύχτας με τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ.

Το ίδιο πρόσωπο αναφερόταν και σε φάκελο που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία για την Greek Mafia από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Realnews- Καραϊβάζ

Realnews- Καραϊβάζ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ