Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατάθεση-σοκ αυτόπτη μάρτυρα – «Έκλαιγα γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει»

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ . Στόχος μετά την προφυλάκιση των δύο αδελφών, 40 και 48 ετών, να φτάσουν σε αυτούς που έδωσαν την εντολή και πλήρωσαν για το συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον δημοσιογράφο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο τα βενζινάδικα που διαχειριζόταν ο 40χρονος – Ο «γρίφος» με τον ρόλο ενός 53χρονου

«Κλειδί» στις έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών όλα αυτά τα χρόνια, και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν να εντοπιστεί το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ.  Το μηχανάκι δεν βρέθηκε ποτέ, όμως έχει διαπιστωθεί πως δεν ήταν κλεμμένο. Τα στοιχεία είχαν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε έναν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, κοντά στις εταιρείες που διατηρούσαν τα δύο αδέλφια σε Νίκαια και Αιγάλεω.  Και παρότι το σκούτερ δεν βρέθηκε, εντοπίστηκαν στοιχεία που φαίνεται ότι θα είναι πολύ χρήσιμα για τις έρευνες των αρχών τόσο για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου, όσο και για άλλες υποθέσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί της ασφάλειας είδαν πως ο 40χρονος, μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στη λεωφόρο Μαραθώνος, το καλοκαίρι του 2022, είχε πολύ συχνή παρουσία στα δύο βενζινάδικα στην περιοχή των Γλυκών Νερών, που ανήκαν στον 38χρονο ο οποίος εκτελέστηκε. Τον έβλεπαν να βρίσκεται πολλές ώρες σε αυτά τα πρατήρια υγρών καυσίμων και φαινόταν σαν να είχε τον πλήρη έλεγχο, όσον αφορά στη διαχείρισή τους. Σημειώνεται ότι ήδη είχε περιέλθει στην κατοχή του η πανάκριβη Ferrari.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος που έπαιξε μια selfie στις συλλήψεις – Γιατί θεωρείται «κλειδί» η κόκκινη Ferrari

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες στη δολοφονία του δημοσιογράφου στον Άλιμο. Ο πρώτος είναι ένας 70χρονος, ο οποίος εργαζόταν στο Τμήμα Πρασίνου στον Δήμο και έκανε καθαρισμούς στη γειτονιά. Ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε πως βρισκόταν σε ένα παρκάκι κάτω από το σπίτι Γιώργου Καραϊβάζ.

«Είδα το κινητό μου και ήταν 2:15 το μεσημέρι. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και άκουσα δύο κρότους σαν πυροτεχνήματα που σκάνε τα παιδιά. Γύρισα και είδα έναν άνδρα να παραπατάει (σ.σ τον Γιώργο Καραϊβάζ) προς τα πίσω και ένα άλλον να τον σημαδεύει με το πιστόλι. Ο άνθρωπος που παραπατούσε ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε. Ο άλλος είχε πάει από πάνω του και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Αμέσως ο δράστης επιβιβάστηκε σε ένα σκούτερ.  Άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα πως τον είχαν σκοτώσει. Όταν έφυγα πιο μετά, δεν μπορούσα να περάσω μπροστά από εκεί γιατί έβλεπα τη σορό του πεσμένη κάτω», φέρεται να είπε στις αρχές.

Η δεύτερη μάρτυρας είναι μία γυναίκα 59 ετών, συνάδελφος του άλλου μάρτυρα. Φέρεται να κατέθεσε πως άκουσε θορύβους και στη συνέχεια είδε έναν άνδρα να κρατάει ένα όπλο με μεγάλη κάνη και να πυροβολεί προς το πεζοδρόμιο. «Εκείνη τη στιγμή δεν είδα τι πυροβόλησε. Ο δράστης ανέβηκε στη μοτοσικλέτα και κατευθύνθηκε προς την οδό Γρανικού. Τότε διαπίστωσα πως πυροβολούσε κάποιον που ήταν πια ξαπλωμένος μπρούμυτα και ενημέρωσα το 100».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ