Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ρόλος που έπαιξε μια selfie στις συλλήψεις – Γιατί θεωρείται «κλειδί» η κόκκινη Ferrari

Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Ένα στοιχείο «κλειδί» που περιλαμβάνεται στη δικογραφία είναι μια φωτογραφία που φαίνεται ότι ανέβηκε στο Facebook περίπου 80 λεπτά μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου στον Άλιμο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άρση του τραπεζικού απορρήτου των συλληφθέντων για τον εντοπισμό του εντολέα – Τα επόμενα βήματα των αρχών

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας 50χρονος, φίλος των δύο συλληφθέντων, το όνομα του οποίου επίσης αναφέρεται στη δικογραφία. Η selfie, που φέρεται να έχει τραβηχτεί στον Ασπρόπυργο, απεικονίζει τον 50χρονο και τον 40χρονο που συνελήφθη και εκτιμάται πως επέβαινε στο σκούτερ.  Είναι αγκαλιασμένοι με φόντο ένα φορτηγό και στη λεζάντα αναφέρεται η φράση “καλή αρχή!”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. , και τα κινητά του 50χρονου ήταν σε παύση τις επίμαχες ώρες την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και την προηγούμενη. Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στις δικαστικές αρχές και ήταν καθοριστικά για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα δύο αδέλφια.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μυστήριο με την Ferrari αξίας 180.000 ευρώ που έχει στην κατοχή του ο 40χρονος κατηγορούμενος

Ο 50χρονος που έχει στενή φιλική σχέση ιδίως με τον 40χρονο δεν έχει κατηγορηθεί για οποιοδήποτε λόγο στο παρελθόν. Όπως προέκυψε είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας.

Τι έδειξε η άρση απορρήτου

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πρωινές προς μεσημβρινές ώρες της 09-04-2021 και δη πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η τηλεφωνική σύνδεση του 48χρονου και αυτή του 40χρονου αδελφού του ενεργοποιούν στο ίδιο χρονικό διάστημα την κεραία “LAMBRAKI KERATSINI”.

Οι τηλεφωνικές συνδέσεις του 48χρονου, του 40χρονου και του 50χρονου που αναφέρεται στη δικογραφία παρουσιάζουν παύση ενεργητικής δραστηριότητας κατά την ώρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου .

Μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες της 9ης Απριλίου και δη μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, η τηλεφωνική σύνδεση του 40χρονου και η τηλεφωνική σύνδεση του 50χρονου, γύρω στις 14:55 μμ ενεργοποιούν κεραίες που εξυπηρετούν την περιοχή του Κερατσινίου και της Νίκαιας (σημείο όπου βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού στην οποία ανήκει το λευκό βαν).

Να σημειωθεί ότι για την τηλεφωνική σύνδεση του 50χρονου δεν είχε πραγματοποιηθεί άρση του απορρήτου και τα δεδομένα προέρχονται από τις ενεργοποιήσεις κεραιών που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, το σημείο όπου βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού στη Νίκαια.

Ακολούθως, η τηλεφωνική σύνδεση του 40χρονου και η τηλεφωνική σύνδεση του 5οχρονου ενεργοποιούν κεραίες στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ενώ περί τις 15:40 μ.μ. ενεργοποιούν κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου. Λίγα λεπτά νωρίτερα (15:33΄) στο προφίλ του 50χρονου στο «FACEBOOK» αναρτήθηκε δημοσίευση με φωτογραφίες, στην μία από τις οποίες εμφανίζονται ο ίδιος και ο 40χρονος που συνελήφθη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τα παραπάνω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο 40χρονος και  ο 48χρονος ενεργοποίησαν ίδια κεραία τηλεφωνίας, κατά την ώρα της δολοφονίας ο 40χρονος, ο 48χρονος και ο 50χρονος παρουσιάζουν «κενά» στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ενώ μετά τη δολοφονία (από τις 14:55΄ και μετά) ο 40χρονος και ο 50χρονος ενεργοποιούν κεραίες τηλεφωνίας που καλύπτουν τις ίδιες περιοχές και τέλος σε χρόνο που ενεργοποιούν από κοινού κεραίες στην περιοχή του Ασπροπύργου (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μετά τη δολοφονία ΚΑΡΑΪΒΑΖ) έχει αναρτηθεί στο facebook κοινή τους φωτογραφία.

Δεν αποκλείεται ο 50χρονος όπως και τα άλλα δύο άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία να κληθούν από τον ανακριτή τις επόμενες μέρες.

Η Ferrari

Η Ferrari που φέρεται να έχει στην κατοχή ο 40χρονος που συνελήφθη αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τις επόμενες μέρες στην εξέλιξη τόσο της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, όσο και άλλων υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παρατήρησαν ότι ο 40χρονος έχει στην κατοχή του πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ φέρεται να διατηρεί και μια βίλα στον Νέο Βουτζά. Η απόκτηση και η συντήρηση των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να μην δικαιολογείται από τα έσοδα από τις επαγγελματικές δραστηριότητες, με τις οποίες στα “χαρτιά” φέρεται να σχετίζεται.

Γι’ αυτό ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει έρευνα από την Αρχή Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και να εξεταστούν όλα τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και το ενδεχόμενο τα δύο αδέλφια να διαχειρίζονται περισσότερα βενζινάδικα.

Η δικαστική διαμάχη

Ο 40χρονος, ένας εκ των δύο κατηγορούμενων αδελφών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με άτομα από το περιβάλλον και με συγγενείς του 39χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, συγγενείς του δολοφονηθέντα επιχειρηματία επισημαίνουν ότι ο 40χρονος και ο 39χρονος είχαν κάνει ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, προκειμένου να διευθετήσουν ένα ζήτημα που είχε προκύψει με ένα πρατήριο καυσίμων. Εκεί, ο συλληφθείς για τη δολοφονία του Καραϊβάζ φέρεται να είχε ζητήσει από τον επιχειρηματία να σταματήσει να έχει φρουρά από αστυνομικούς και να αναλάβει ο ίδιος την φύλαξή του.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας, πριν ασχοληθεί με την εμπορία καυσίμων, δραστηριοποιείτο με την εμπορία πολυτελών αυτοκινήτων. Μετά την δολοφονία του, συγγενείς του που κρατούσαν φιλικές σχέσεις με τον 40χρονο, του έδωσαν το πολυτελές super car σε τιμή ευκαιρίας.

Για το θέμα της Ferrari, όμως, έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη μεταξύ συγγενών του επιχειρηματία. Και αυτό γιατί ο 39χρονος φέρεται να άφησε πίσω του χρέη, που ορισμένοι συγγενείς θεωρούν ότι θα μπορούσαν να είχαν τακτοποιηθεί με την πώληση του αυτοκινήτου σε μία άλλη τιμή.

Οι απολογίες των δύο αδελφών

Μαραθώνιες ήταν απολογίες των δύο αδελφών, που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή.  Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε σχέση με τη δολοφονία Καραϊβάζ, υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ελλιπή και ασύνδετα και ότι η αστυνομία προχώρησε σε λογικά άλματα για να προχωρήσει στη σύλληψή τους.

Πρώτος το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο 48χρονος που φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν (εταιρείας καθαρισμού). Eίναι χαρακτηριστικό ότι η απολογία του ξεκίνησε στις έντεκα παρά είκοσι το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 14:20 το μεσημέρι. Πάνω από 3,5 ώρες έδινε εξηγήσεις για την παρουσία του βαν, εταιρείας καθαρισμού ιδιοκτησίας της συντρόφου του, την ημέρα της δολοφονίας αλλά και την προηγούμενη στην περιοχή του Αλίμου.

«Μπορεί να πάει κάποιος με την επωνυμία της δουλειάς του, με τα τηλέφωνα και με όλα, να πάει να κάνει δολοφονία; Η μαφία δεν πάει με το αμάξι της δουλειάς, με το όνομα του για να πάει να σκοτώσει» είχε πει μεταξύ άλλων η σύζυγος του 48χρονου.

«Εμείς δίνουμε πολλά προσπέκτους. Μας παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, 24 ώρες το 24ωρο δούλευαν τα αμάξια αυτά. Γιατί είδαν το βανάκι, το βανάκι μπορεί αύριο να είναι στην Κόρινθο» είχε δηλώσει η μητέρα των συλληφθέντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ