Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα αντικείμενα που θα βάλουν στο φέρετρό του – Συγκινημένη η κόρη του, Άννα

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη, η κόρη του Άννα μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα.

Για την σημερινή πολύ δύσκολη ημέρα θα πει: «Ποτέ δεν θα είμαι έτοιμη γι’ αυτή την ημέρα, από μικρό παιδί φοβόμουν μην ζήσω αυτή την στιγμή και δυστυχώς ήρθε. Εγώ από την μεριά μου θεωρώ ότι έκανα ό,τι μπορούσα και ό,τι ονειρευόμουν για τον μπαμπά μου για την τελευταία του μέρα, για να τον αποχαιρετήσω, γιατί δεν θα τον ξαναδώ. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά θεωρώ ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορώ. Νιώθω ότι αν με βλέπει, θα χαίρεται που θα φύγει όπως του αξίζει».

Ερωτηθείσα για το εάν νιώθει την παρουσία του πατέρα της, τώρα που έχει φύγει από την ζωή και για το ποια εικόνα του της έρχεται πρώτη στο μυαλό, απάντησε πως: «Δεν μπορώ να σου πω αν αισθάνομαι την παρουσία του, ξέρω όμως ότι τον σκέφτομαι και μου έρχονται φλασιές από στιγμές της καθημερινότητας συνέχεια. Το βράδυ πετάγομαι και βλέπω σκηνικά που έχουμε ζήσει πάρα πολλά. Η πιο έντονη εικόνα είναι μία ημέρα πριν φύγει, που του έκανα πλάκα στο νοσοκομείο και γελάγαμε. Του άλλαξαν δωμάτιο και του λέω: “τι έγινε, μπαμπά, μάζεψαν υπογραφές για να σε διώξουν;” και μου λέει: “όχι, εμένα με αγαπάνε οι διπλανοί μου”. Ήταν πολύ παιδί».

Στην συνέχεια θα ευχαριστήσει τον πρώην σύντροφό της, για το πόσο την έχει στηρίξει, σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές: «Αν είχα χρόνο θα έκανα περισσότερα πράγματα για την κηδεία του. Απλά επειδή το έχω αναλάβει εξ’ ολοκλήρου εγώ και ο χρόνος ήταν περιορισμένος, δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που θα ήθελα. Αλλά ευτυχώς ήταν όλοι οι φίλοι μου δίπλα και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώην σχέση μου, ο οποίος μέχρι χθες ήταν δίπλα στον πατέρα μου. Εγώ έτρεχα για δουλειές και αυτός ήταν δίπλα. Έτυχε και όταν έφυγε ο μπαμπάς από τη ζωή, ήμασταν οι δυο μας από πάνω του. Μου λέει: “έλα να πάμε μία βόλτα σε παρακαλώ να περπατήσεις, να πάρεις λίγο αέρα”. Και μόλις βγήκαμε, μπήκε η νοσοκόμα στο δωμάτιο και μας λέει: “δεν τα κατάφερε”».

Το κοστούμι και τα πράγματα που θα μπουν στο φέρετρο

«Το κοστούμι που θα βάλει το είχα εγώ. Δεν το πήγα καθαριστήριο γιατί ήθελα να έχει την μυρωδιά του, αλλά ναι το ενίσχυσα. Στο φέρετρο θα μπει και το μικρόφωνό του γιατί ήταν επιθυμία του, όπως και το τραγούδι του: “Με το μικρόφωνο στο χέρι θα πεθάνω” που ήταν το αγαπημένο του κομμάτι. Καθώς και ένα μεγάλο τετράδιο που είχε από 15χρονών και στο οποίο έγραφε τους στίχους που είχε σαν παιδί για να μάθει να τραγουδάει» θα αναφέρει η Άννα Φλωρινιώτη.

«Το φέρετρο θα είναι ανοιχτό, για να βλέπω τον πατέρα μου, γιατί όπως και να είναι, είναι ένας κούκλος. Εγώ τον έβλεπα, ακόμα και όταν έφυγε, που τον είχα αγκαλιά και τον χάζευα. Δεν ξέρω αν είναι επειδή είμαι παιδί του, αλλά νομίζω ότι είναι ο πιο όμορφος άνδρας του κόσμου» θα τονίσει η κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή, με τον οποίο είχαν μία πολύ γλυκιά σχέση και ήταν ιδιαίτερα δεμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ