Για μίζα 3 εκατ. ευρώ στον ανακριτή ο πρώην στρατιωτικός

Της Άννας Κανδύλη

Για “μίζα” 3.000.000 ευρώ οδηγείται ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλη πρώην στρατιωτικός και συνεργάτης του έμπορου όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιριών στην χώρα μας Rheinmetall και Atlas.

Ο πρώην στρατιωτικός συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης Εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα από το 2003 έως το 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία στρατιωτικός μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ.

Τα εμβάσματα βρεθήκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών του Ευσταθίου από στοιχεία που έφτασαν στη χώρα μας μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία και αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργο που είχε αναλάβει η Rheinmetall ως υπεργολάβος συνολικού ύψους 120.000.000 ευρώ για το σύστημα διεύθυνσης πυρός και διοίκησης και ελέγχου των Λέοπαρντ. Μόνο για αυτήν σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές η “μίζα” ήταν 6.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως ειναι η πρωτη φορά που κομμάτι της δικογραφίας που αφορά την προμήθεια “μαμούθ” των Leopard συνολικού ύψους 1,7 δις ευρω φτάνει στο στάδιο της ανάκρισης.

Διαβάστε επίσης:

Η γιαγιά της 4χρονης: “Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε την οικογένειά μας” – ΒΙΝΤΕΟ

Καταγγελία από την Εύη Τατούλη για «βιομηχανία φωτογραφικών διαγωνισμών»

Συνελήφθη η φερόμενη ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ