Για απόπειρα εκβιασμού συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της δυσφήμισης.

Ο μεν 56χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μένιος Φουρθιώτης διαφεύγει της σύλληψης.

Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι παραπάνω φέρεται να αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν δημοσιεύματα.

Για την υπόθεση υποβλήθηκαν δύο εγκλήσεις και από την διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα εξής:

-Σύμφωνα με τη δικογραφία, 44χρονος τραγουδιστής, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου, συναντήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με τον Μένιο Φουρθιώτη

και συμφώνησαν προφορικά να τον βοηθήσει διαφημιζοντάς τον μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, λόγω της μη άμεσης καταβολής της πρώτης εκ των τριών ισόποσων προσυμφωνημένων δόσεων των 2.480 ευρώ β καθεμία, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, απείλησε τόσο τον τραγουδιστή όσο και το φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους καταστρέψει δυσφημώντας τους, απαιτώντος αρχικά την άμεση καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ στη συνέχεια αύξησε την χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.

Μετά, για να ασκήσει πίεση προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα, απέστειλε από το κινητό του στις 16-04-2024 μήνυμα στον 44χρονο με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος, στο οποίο διαλαμβάνονταν η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του χαρακτηρίζοντας τον ως παιδεραστή – βιαστή ενός 13χρονου και στις 20-04-2024 έτερο μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος που αναφερόταν σε επικείμενο δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο, με ομοειδές περιεχόμενο σε βάρος του.

Στις 20 Απριλίου στο Τμήμα Εκβιαστών μετέβη και ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζητούσε εκβιαστικά να του καταβάλει 200.000 ευρώ για να αποσύρει ανάλογα δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία ο 46χρονος, μέσω του γνωστού του δημοσιογράφου Κώστα Μιναρετζή, συναντήθηκε στις 06-04- 2024 στη Θεσσαλονίκη με τον Μένιο Φουρθιώτη, με σκοπό ο τελευταίος να τον βοηθήσει στη δικαστική διαμάχη που έχει με την πρώην σύζυγο του. Ωστόσο, όταν «αντιλήφθηκε ότι η παρεχόμενη «βοήθεια» διελάμβανε αποκλειστικά κατασκευή και δημοσίευση, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τα οποία διαχειρίζεται, σκευωριών και ψευδών ειδήσεων σε βάρος της πρώην συζύγου του έναντι αμοιβής, υπαναχώρησε και δεν υπήρξε συμφωνία». Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, την ανεπιτυχή συμφωνία, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να αξίωσε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών αρχικά το χρηματικό ποσό των 20.000 προκειμένου να μην εκδώσει δημοσίευμα στο διαδίκτυο, στο οποίο θα αποκάλυπτε ότι είναι παιδεραστής του ανήλικου γιου του, με σκοπό δε την κλιμάκωση της ασκηθείσας πίεσης για την καταβολή του χρηματικού ποσού, δημοσίευσε στις 14 04-2024 στην εφημερίδα του δημοσίευμα που περιείχε, τα αρχικά γράμματα του ονοματεπωνύμου του 46χρονου φωτογραφία του από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με θόλωση του προσώπου και λοιπά περιγραφικά στοιχεία για τον ίδιο και την υπόθεση.

Ακολούθως, έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες (έως και 20-04-2024) του 46χρονου με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση η χρηματική απαίτηση ανήλθε στις 200.000 ευρώ. Τελικώς, στις 20-04-2024 ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται, σύμφωνα με την δικογραφία, να του απέστειλε μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος στο διαδίκτυο που αναφερόταν σε επικείμενο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του, το οποίο περιέχει την φωτογραφία του, τα στοιχεία ταυτότητάς του, χαρακτηρίζοντάς τον στο δημοσίευμα ως βιαστή του ανήλικου γιου του.

Και στις δύο περιπτώσεις οι παθόντες δεν προέβησαν σε καταβολή χρηματικών ποσών. Οι Μένιος Φουρθιώτης και ακόμη ένα άτομο που θα παραλάμβανε τα χρήματα για λογαριασμό του αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου που έληγε τα μεσάνυκτα της 21-04-2024. Ο παρουσιαστής εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη, προσήχθη στο αστυνομικό μέγαρο και αφού αναγνωρίστηκε από τον 46χρονο, συνελήφθη.

Ανακοίνωση Εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ»

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν την εφημερίδα μας και τον εκδότη μας , Μαίνανδρο-Γεώργιο (Μένιο) Φουρθιώτη:

«Σε σχέση με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τον εκδότη μας κ. Μαίνανδρο (Μένιο) – Γεώργιο Φουρθιώτη που παραβιάζουν το νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων κατ’ άρθρο 22 του ν 2472/1997 καθώς και τα άρθρα του ΠΚ τα σχετικά με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου καθώς και πολλά ακόμα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα και του ΑΚ για τα οποία επιφυλασσόμαστε να προσφύγομε άμεσα ενώπιων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δηλώνουμε τα εξής:

Τα κατάπτυστα δημοσιεύματα είναι προφανές ότι έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο σε βάρος του εκδότη μας με σκοπό να τον αποδημήσουν και να καταφέρουν την απόλυτη απαξίωση του προσώπου του. Οι ισχυρισμοί και τα δήθεν γεγονότα που παρατίθενται σε όλα τα ΜΜΕ και τα δημοσιεύματα προβάλλονται σκοπίμως από όλα τα ΜΜΕ εν γνώσει της αναλήθειας τους προκειμένου να δημιουργήσουν στο κοινό δυσμενείς εντυπώσεις εις βάρος του εκδότη μας και πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η Εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ στις 14 Απριλίου 2024 δημοσίευσε άρθρο εκφράζοντας την απορία για το πως ένας άνθρωπος που κατηγορείται από την ίδια του την γυναίκα για το ότι επί δύο ολόκληρα χρόνια βίαζε το ίδιο του το αγοράκι του σε ηλικία 6 χρονών και ενώ σύμφωνα με την δικογραφία ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ημαθίας εδώ και δύο χρόνια, πως δεν προφυλακίστηκε για ένα τέτοιο ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και πως ακόμα δεν έχει γίνει η δίκη εδώ και δύο χρόνια, την στιγμή κατά την οποία εκκρεμούν εναντίον του, τόσο σοβαρές κατηγορίες χωρίς να του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Το εν λόγω δημοσίευμα – καταγγελία απεστάλη πριν την δημοσίευση του σε όλες τις κατά νόμο αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές νομίμως και σύμφωνα με άρθρο 14. Παρ 2 του Συντάγματος και επίσης σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητας του κάθε κατηγορούμενου η εφημερίδα επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο πριν την δημοσιοποίηση του άρθρου με τον κατηγορούμενο ο οποίος όχι απλά δεν απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα αλλά αντιθέτως ΑΠΕΙΛΗΣΕ εγγράφως και τηλεφωνικώς τους συνεργάτες της εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ και τον εκδότη της. Αμέσως ο κ. Φουρθιώτης ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές για τα ως άνω.

Εν συνεχεία κατόπιν αλλεπάλληλων απειλών από τον κατηγορούμενο για το βιασμό του ίδιου του του παιδιού, προς την εφημερίδα μας, η εφημερίδα προέβη στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του, κατόπιν δικής του συναίνεσής και μάλιστα ότι με το που θα δημοσιοποιούσαμε το συγκεκριμένο θέμα ξανά θα έβαζε ΜΠΡΑΒΟΥΣ της ΝΥΧΤΑΣ να σκοτώσουν τον εκδότη της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Από την πλευρά μας ενημερώσαμε άπαντες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για τις απειλές .

Εν συνεχεία το Σάββατο 20/4/2024 ο κατηγορούμενος προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές υπέβαλε ψευδείς ανυπόστατες και ανύπαρκτες καταγγελίες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ συναυτουργία προκειμένου να παρεμποδίσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την ανάδειξη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ