Φουντώνει η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κάηκαν εργοστάσια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, με τις φλόγες να κυκλώνουν τους οικισμούς. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση τριών οικισμών.  Η φωτιά καίει ταυτόχρονα σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εστίες, στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Πριν από λίγο απεστάλη μήνυμα από 112 για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας με οδηγία στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα.

Νωρίτερα απεστάλη 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Λάκκα Κάτσαρη. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν βιομηχανικές μονάδες, βιοτεχνίες και αποθήκες.

Πριν από λίγο εστάλη τρίτη προειδοποίηση για τους πυκνούς καπνούς, το οποίο έφτασε και σε κατοίκους όμορων περιοχών. Οι πολίτες καλούνται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φλόγες έχει τυλιχθεί ένα μεγάλο εργοστάσιο και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επίσης, έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου, παρότι η φωτιά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 ελικόπτερα.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • 1) Στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού. (Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία λίγο μετά τις 12)
  • 2) Στην Λεωφόρο Νάτο από τον κόμβο Θριασίου έως τον κόμβο της Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και Αγίας Σοφίας και Λεωφόρο Νάτο προς το βουνό.

Φωτιά Ασπρόπυργος

Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος Φωτιά Ασπρόπυργος

Επίσης, η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια του προαστιακού σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις. Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα ‘Ανω Λιόσια – Νέα Πέραμος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ