Φωτιές στον Αυλώνα: Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που «δείχνουν» εμπρησμό – Τι είχαν στην κατοχή τους οι 2 ύποπτοι

Αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες από τις εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Αυλώνα σήμερα και οι έως τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι οφείλονται σε εγκληματική ανθρώπινη παρέμβαση.

Αρτοποιός: 12 φωτιές μόνο στον Αυλώνα το τελευταίο 24ωρο – 60 οι τραυματίες πυροσβέστες

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατήγγειλε ότι έγιναν εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα και γνωστοποίησε τις ακριβείς ώρες που ξέσπασαν οι συγκεκριμένες εστίες στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας, την ώρα που ο ανεκτίμητης αξίας πνεύμονας πρασίνου της Αττικής εξακολουθεί να βγάζει καπνούς από την καταστροφική πυρκαγιά των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, σήμερα στον Αυλώνα ξέσπασαν οι εξής εστίες, που «δείχνουν» εμπρησμό: 8.13, Περιοχή Αυλώνας (μία προσπάθεια), 8.57, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα (τρεις προσπάθειες), 9.47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα (τρεις προσπάθειες), 10.51. Βόρεια της Αυλώνας (μία προσπάθεια), 12.02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού, η οποία πήρε διαστάσεις.

Φωτιά στον Αυλώνα: Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Η πρώτη φωτογραφία, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είναι τραβηγμένη στις 8:57 στην περιοχή Συκάμινο. Εκεί, όπου σύμφωνα με τον υπουργό, έγιναν τρεις προσπάθειες εμπρησμού. Όπως φαίνεται, οι τρεις μικρές εστίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

εμπρησμός Αυλώνα

Νέα φωτιά στον Αυλώνα – Πληροφορίες για καταδίωξη οχήματος

Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 9:47, πάλι στην περιοχή Συκάμινο Αυλώνα, όπου έγιναν άλλες τρεις προσπάθειες εμπρησμού, όπως είπε ο υπουργός. Οι καπνοί που βγαίνουν προέρχονται από εστίες, που επίσης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Εάν οι εστίες αυτές εξαπλώνονταν θα σχημάτιζαν ένα ενιαίο μέτωπο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

εμπρησμός Αυλώνα

Προσαγωγές δύο υπόπτων – Είχαν στην κατοχή τους κιάλια, βαμβάκι και σπινθηριστή

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή δύο Ελλήνων, που θεωρούνται ύποπτοι για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας, ηλικίας 28 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής για ένα ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο περίεργα στην περιοχή μεταξύ των Θρακομακεδόνων και του Αυλώνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος είναι κάτοικος Αυλώνα και υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες από κατοίκους που περιγράφουν ότι κινούνταν ύποπτα με ασημί αγροτικό όχημα και ύστερα από λίγο ξέσπασαν οι φωτιές.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι εντόπισαν τα δύο εν λόγω άτομα και τα προσήγαγαν. Μάλιστα ο ένας προσπάθησε να διαφύγει. Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου και ανακρίνονται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κιάλια, βαμβάκι και σπινθηριστής.

Δήμαρχος Ωρωπού: Ξέσπασαν 11 εστίες, η μία μετά την άλλη

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι υπήρχαν καταγγελίες για ένα ασημί αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Επίσης ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή, προσθέτοντας ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και έπειτα από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στον Αυλώνα ξέσπασαν 11 εστίες φωτιάς, η μία μετά την άλλη. Ο δήμαρχος τόνισε πως έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα.

«Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να την μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ακόμη πως απ’ ό,τι γνωρίζει έχουν γίνει δύο προσαγωγές και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με το ξεκίνημα της πρώτης φωτιάς επικοινώνησα αμέσως με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτη και με τον ταξίαρχο διοικητή της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού και είναι γεγονός πως υπήρξε άμεση η ανταπόκρισή τους και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ