Έβρος: Για κατοχή εκρηκτικών υλών κατηγορούνται οι 13 μετανάστες – Παραπέμπονται και οι 3 που τους «συνέλαβαν»

Η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα αποδίδεται στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και τρεις κάτοικοι της περιοχής τους κρατούσαν μέσα σε τρέιλερ, στον Έβρο.

Έβρος: Χειροπέδες σε τρία άτομα για τις «συλλήψεις» μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 45χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αποδεικτικά στοιχεία (αυτοσχέδια κατασκευή αποτελούμενη από λάστιχα, ξύλα και βενζίνη) και ισχυρίστηκε ότι αυτά δείχνουν ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην Περιφερειακή Οδό της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, στην ελληνική Δικαιοσύνη παραπέμπονται και οι τρεις συλληφθέντες που έπιασαν τους 13 μετανάστες. Το κατηγορητήριο που αποδίδεται για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ, αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Έβρος: Πολίτης έχει «συλλάβει» μετανάστες και τους κατηγορεί για φωτιές – ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια στιγμή, τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ