Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ροδόπη και Όλυμπο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Ροδόπη και Όλυμπο, καθώς μαίνονται οι φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής (6/8).

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Ροδόπη

Στη Ροδόπη, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα.

Φωτιά στον Όλυμπο: Στη μάχη και τα εναέρια μέσα

Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 63 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δείτε τις εικόνες από την «Φωνή της Ροδόπης».

Μάχη να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο στην περιοχή του Ολύμπου, εξακολουθούν να δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά μαίνεται σε πευκόφυτη περιοχή, στην τοποθεσία Μπεχτέσι κοντά στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας, από το απόγευμα της Κυριακής.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Νωρίτερα, στη μάχη είχαν ριχτεί δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος. Παράλληλα, στην περιοχή έχουν μεταβεί και εθελοντές ώστε να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Δείτε τις εικόνες από την ιστοσελίδα olympiobima.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ