Φωτιά στον Κουβαρά – Καταγγελία του Νίκου Παπαγγελή για αστυνομικό: «Να δω πώς θα τρέξεις να φύγεις όταν έρθει η φωτιά»

Την ντροπιαστική και ρατσιστική συμπεριφορά ενός αστυνομικού σε βάρος του κατήγγειλε ο παραολυμπιονίκης και πρωταθλητής της ποδηλασίας ΑμεΑ Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος βρίσκεται στο Λαγονήσι όπου η κατοικία του κινδυνεύει να τυλιχθεί στις φλόγες.

Νέος Κουβαράς: «Η φωτιά έχει ξεφύγει» – Τι λέει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής στο enikos.gr

Την ώρα που το πύρινο μέτωπο στον Κουβαρά μαίνεται ανεξέλεγκτα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, η συμπεριφορά ενός αστυνομικού που βρέθηκε στην φωτιά στο Λαγονήσι προκαλεί ντροπή και αγανάκτηση, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο Παραολυμπιονίκης .

Ειδικότερα, ο Νίκος Παπαγγελής με story του Instagram καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός αντί να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προσβάλει τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη λέγοντάς του «να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ».

Φωτιά στον Κουβαρά: «Θέλω να πεθάνω» – Συγκλονίζει η υπεύθυνη του καταφυγίου ζώων που κάηκε

Δείτε την καταγγελία του Νίκου Παπαγγελή:

«Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω κανένα στο πως να κάνει τη δουλειά του αλλά το σημερινό περιστατικό θα ήθελα να το μοιραστώ!

Όπως ήταν φυσιολογικό όλοι οι κάτοικοι και οι γονείς μου ήταν σε πανικό και ενώ είχαμε εκκενώσει τα σπίτια και ήμασταν αρκετά μέτρα μακριά όλοι, αστυνομικός της ΕΛΑΣ το πρώτο πράγμα που ήρθε και είπε μετά το ότι πρέπει να εκκενώσουμε ήταν προς τα εμένα: “Να δω πως θα τρέξεις να φύγεις εσύ όταν έρθει η φωτιά προς τα εδώ”. Αυτοί οι φασιστικοί άνθρωποι που νιώθουν ότι έχουν δύναμη πρέπει να εξαφανιστούν!

Φωτιά στον Κουβαρά: Άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου

Είχε το μυαλό να σκεφτεί να πει την εξυπνάδα του όταν άνθρωποι ήταν σε πανικό. Μάλιστα βγήκε και με έπιασε από το κεφάλι λέγοντάς μου για σένα το λέω αδερφέ».

Σε ετοιμότητα πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη για την φωτιά σε Κουβαρά και Λουτράκι

Επιπρόσθετα σε νεότερή του ανάρτηση ο αθλητής σημείωσε: « Και για να μην μπερδεύεστε αρκετοί και λέτε ότι να ναι με το περιστατικό με τον αστυνόμο! Δεν αρνήθηκε κανείς να εκκενώσει για να του δώσω κάποιο ελαφρυντικό ότι νοιάζεται για εμένα τον ανάπηρο! Ήμουν από τους πρώτους που παρότρυνα τους γονείς μου και όλους να εκκενώσουμε με το που ήρθε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας. Η δουλειά του ήταν να δώσει την οδηγία και όχι να πει οτιδήποτε άλλο. Σημασία τώρα έχει να σβηστεί κάθε φωτιά και κάθε άνθρωπος να είναι ασφαλής!»

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας αθλητής είναι ένας από τους ανθρώπους που το σπίτι του βρίσκεται στο Λαγονήσι, όπου μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαγγελής – εκτός από το ρατσιστικό παραλήρημα του αστυνομικού – με αναρτήσεις του στα social media μετέφερε τη δραματική κατάσταση που βιώνει, σημειώνοντας: «Δυστυχώς κάηκαν αρκετά σπίτια δίπλα από εμάς! Για άλλη μια φορά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι… Δεν ξέρω ποιος φταίει ή ποιος θα πάρει την ευθύνη! Καλή δύναμη στους ανθρώπους που μάχονται με τη φωτιά και σε αυτούς που έχασαν τους κόπους μιας ζωής!».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ