Φωτιά στον Κουβαρά: Διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου

Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε, και πάλι σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Ειδικότερα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.

-Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

-Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο.

Η αστυνομία αποφάσισε να ξανακλείσει τους δρόμους, έπειτα από τις  συνεχείς αναζωπυρώσεις που  σημειώνονται στη φωτιά στη Σαρωνίδα, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζωπυρώσεις υπήρξαν στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο.

Νωρίτερα η κατάσταση στην περιοχή έδειχνε βελτιωμένη. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη είχε αποτυπώσει την κατάσταση  από επαρχιακή οδό της περιοχής:

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Σαρωνίδα όπου έχει κατέβει η φωτιά που ξεκίνησε δυστυχώς στον Κουβαρά. Έχει προχωρήσει η φωτιά και συνεχώς προχωράει (…) Ο καπνός είναι πάρα πολύ έντονος. Έχει αρχίσει και καίγεται και ένα κομμάτι πάνω από τα Καλαμάκια – όπως την ξέρουν εδώ στην περιοχή. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Υπάρχουν πολλά εναέρια μέσα, πολλά επίγεια, πολλοί πεζοπόροι. Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο (…) Το ευχάριστο είναι ότι όσοι ήταν εγκλωβισμένοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Έχουμε εκκενώσει μοναστήρια, έχουμε εκκενώσει κατασκηνώσεις, έχουν εκκενωθεί όλοι οι χώροι. Εδώ γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το Δήμο και από την Πυροσβεστική και από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Αστυνομία και την Τροχαία. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον δεν θα έχουμε θύματα και θα περιοριστούμε μόνο σε δασική έκταση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ