Φωτιά στον Έβρο – Πύρινη κόλαση στο Σουφλί: «Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες για να μην φτάσουν οι φλόγες σε οικισμούς» λέει ο δήμαρχος

Ακόμα ένα εφιαλτικό βράδυ αναμένεται να περάσουν κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές στον Έβρο, καθώς η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην περιοχή  για 13η νύχτα. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη με το πύρινο μέτωπο να εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα το δάσος της Δαδιάς προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Για την φωτιά μίλησε στο enikos.gr o Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, o οποίος τόνισε πως: «Καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην περάσουν οι φλόγες σε οικισμούς. Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, οι ώρες είναι δύσκολες και το βράδυ είναι εξαιρετικά κρίσιμο».

Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα του 112.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Σουφλίου καλεί τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού σε μία προσπάθεια υποστήριξης για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το μήνυμα του Δήμου Σουφλίου στο Facebook

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως πραγματοποιούν ορθολογική χρήση του ύδατος προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς και με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ανεφοδιασμού των μέσων που επιχειρούν.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, ενώ δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη, σύμφωνα με το evros-news.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στις περιοχές Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Συνολικά 68 πυρκαγιές αντιμετωπίζουν σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 32 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ