Φωτιά στο “Παπανικολάου”: «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» – Συγκλονίζει η περιγραφή του διευθυντή της κλινικής COVID

Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη ένα άτομο φέρει βαριά εγκαύματα και είναι διασωληνωμένο, ενώ ένα τρίτο άτομο νοσηλεύεται με πιο ελαφρά εγκαύματα, σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής, που λειτουργεί ως πτέρυγα covid. Σύμφωνα με  πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr, η φωτιά προκλήθηκε από ασθενή.

Ωστόσο, αυτές είναι συγκεχυμένες ως προς τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για διασωληνωμένο ασθενή που άναψε τσιγάρο κι άλλες που αναφέρουν ότι κινητό έσκασε στα χέρια ασθενούς με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

φωτιά - νοσοκομείο Παπανικολάου

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο thestival.gr, ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου, η πτέρυγα αυτή έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει.

«Έχουν μείνει μόνο αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

Στο τριώροφο κτίριο, νοσηλεύονταν συνολικά 56 ασθενείς με κορονοϊό.

«Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου».

Σημειώνεται ότι τα άτομα που διασώθηκαν από τη φωτιά, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ