Φωτιά στο Euroferry Olympia: Αγνοούνται 12 άτομα, ανάμεσά τους τρεις Έλληνες – Δύο οι εγκλωβισμένοι στο πλοίο

Η αγωνία κορυφώνεται όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση των επιβατών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, 276 επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ υπήρχε και ένας μετανάστης που ήταν λαθρεπιβάτης. Αγνοούνται 12 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες. Επίσης, δύο οδηγοί, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος είναι εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε επικοινωνία των ανδρών του Λιμενικού με τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς. Η προσπάθεια διάσωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το πλοίο συνεχίζει να φλέγεται.

Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους από τη γέφυρα του πλοίου. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν για να προσεγγίσουν το κατάστρωμα.

Στο Λιμάνι της Κέρκυρας, όπου καταφτάνουν σκάφη που μεταφέρουν επιβάτες, πραγματοποιείται η καταμέτρηση και η ταυτοποίηση.

Νωρίτερα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ του αριθμού των επιβαινόντων που είχε στα στοιχεία του το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτών που είχε δηλώσει ο καπετάνιος.

Οδηγός φορτηγού είχε εκφράσει την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Η αποβίβαση των διασωθέντων στην Κέρκυρα – Ανάμεσά τους οικογένειες με μωρά

Στο λιμάνι της Κέρκυρας άρχισαν να αποβιβάζονται οι  διασωθέντες από το πλοίο Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στο πλοίο επέβαιναν οικογένειες με μωρά, τα οποία όπως μεταδίδουν τα κερκυραϊκά Μέσα, είναι καλά στην υγεία τους.

Αρκετοί επιβάτες έχουν αποβιβαστεί και στην Κασσιώπη.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιβατών είναι και αρκετοί Τούρκοι.

Δέκα επιβάτες του πλοίου στο νοσοκομείο Κέρκυρας 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, δέκα ελαφρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού με ασθενοφόρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επτά άτομα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά ελαφριά και ακόμη δύο ορθοπεδικά προβλήματα, δηλ. φέρουν κάποια κατάγματα.

Ένα άτομο έχει μεταφερθεί με καρδιολογικά προβλήματα, καθώς έχει πόνους στο στήθος και εξετάζεται από τους γιατρούς.

Η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται καλή από τους γιατρούς και δεν εμπνέει ανησυχία. Κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να πάρουν εξιτήριο εντός της ημέρας.

Το SOS από τα παραπλέοντα σκάφη για τη διάσωση των επιβατών

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου. Ενώ το Euroferry Olympia έχει τυλιχτεί στις φλόγες στα ανοικτά της Ερεικούσας, παραπλέοντα σκάφη εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη διάσωση των επιβατών.

Στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ ακούγονται τα “mayday” από τον ασύρματο των πλοίων που βρίσκονται κοντά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ