Φωτιά στην Ρόδο: Σε γυμναστήρια, σχολεία, και πλοία φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες – ΦΩΤΟ

Χιλιάδες τουρίστες βρήκαν προσωρινό κατάλυμα σε σχολεία, γυμναστήρια αλλά και πλοία στην Ρόδο, καθώς η πύρινη λαίλαπα στο νησί τους ανάγκασε να φύγουν από τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr εδώ και αρκετή ώρα έχουν ανοίξει οι παραπάνω αίθουσες για τους τουρίστες που έφυγαν από τα καταλύματά τους που βρίσκονταν στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο enikos.gr οντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς «στα προσωρινά αυτά καταφύγια οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να βρουν νερό και φαγητό μέχρι να καταφέρουν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως μέχρι τότε θα είναι εφικτό να καλυφθούν όλες τους οι ανάγκες.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους κατοίκους του νησιού οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τους οικισμούς στους οποίους διέμεναν υπογράμμισε πως αυτοί έχουν μεταφερθεί σε σπίτια φιλικών ή συγγενικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το rodiaki.gr, οι ανάγκες  είναι αυξημένες στις αίθουσες, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το τοπικό μέσο δεκάδες ντόπιοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι τουρίστες προκειμένου να τους βοηθήσουν.

Οι αίθουσες υποδοχής συγκεκριμένα που είναι ανοιχτές αυτή την ώρα για να δεχτούν πολίτες είναι οι ακόλουθες:

  • Κλειστό Γήπεδο Βενετοκλείου
  • Αθλητικό Κέντρο Ροδίων Παιδεία
  • Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ρόδου
  • Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας
  • Κλειστό Γήπεδο Ιαλυσού
  • Κλειστό Γήπεδο Κρεμαστής

Υπενθυμίζεται ότι για τους τουρίστες που ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα τους νωρίτερα το βράδυ, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών. Έτσι στο τηλέφωνο +30 210 3681730, μπορούν να ενημερώνονται οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ