Φωτιά στην Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – «Προσευχόμαστε για να μην φτάσει στο χωριό στα Λάερμα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο η οποία καίει για τέταρτη ημέρα το νησί με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για τα πύρινα μέτωπα τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα μίλησε στο enikos.gr αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα μέτωπα. Το πρώτο από Απόλλωνα προς Λάερμα δυστυχώς συνεχίζει εκτός ελέγχου, ενώ έχουν σημειωθεί 4 αναζωπυρώσεις στο μέτωπο που καίει τον Προφήτη Ηλεία», σημείωσε ο κ. Ταρασλιάς.

«Δεν βοηθούν την κατάσταση οι διαρκείς αναζωπυρώσεις και δυστυχώς η φωτιά καίει δύσβατες περιοχές, θάμνους, πευκοδάση και ελαιόδεντρα. Προσευχόμαστε για να μην φτάσουν οι φλόγες στην είσοδο του χωριού στα Λάερμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι να δύσει ο ήλιος», καταλήγει ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 125 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 3 ελικόπτερα 4 αεροσκάφη.

 

Exit mobile version