Φωτιά στην Ρόδο: Εικόνες αποκάλυψης από την πύρινη λαίλαπα

Σκηνές αποκάλυψης εκτυλίσσονται στην Ρόδο όπου οι φλόγες καίνε για πέμπτο βράδυ το νησί με τους κατοίκους και της δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλουν τα μέγιστα για την κατάσβεσή της.

Φωτιά στη Ρόδο: «Τρία είναι τα επικίνδυνα πύρινα μέτωπα» λέει στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική στον νησί επιχειρούν 204 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή φυσούν άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ και αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, ενώ έχει παύσει η αρωγή από τα εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Ρόδο: Εθελοντής πυροσβέστης στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Στην Ρόδο αυτή την ώρα εκκενώνονται οικισμοί δια θαλάσσης με την συνδρομή του λιμενικού αλλά και ιδιωτικών σκαφών και με κάθε άλλο τρόπο, τουρίστες εγκαταλείπουν τα καταλύματά τους για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σχολεία του νησιού με τη φωτιά να επεκτείνεται επικίνδυνα σε τρία μέτωπα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση των χωριών Κιοτάρι και Γεννάδι με μήνυμα από το 112. Όπως φαίνεται οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την πύρινη λαίλαπα που καίει το χωριό Κιοτάρι μιλούν από μόνες τους.

Κάμπινγκ: Η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού – Το προφίλ των κατασκηνωτών και η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Δείτε φωτογραφίες από τον «ματωμένο» ουρανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ